ALLERZIELEN

Een kaars opsteken voor een overleden dierbare is een waardevol gebaar. Zo kun je een momentje stilstaan bij mensen die we missen. Op 2 november is het Allerzielen, de dag waarop we speciaal onze dierbare overledenen herdenken. Onze kerk besteedt hieraan volop aandacht, en daartoe staan de deuren vanaf 10.00 uur open. Wij nodigen u uit eens even binnen te lopen en een lichtje te ontsteken voor iemand die u dierbaar is, of te denken aan de bijzondere tijd waarin we nu leven. Er wordt veel van mensen, ouderen, jongeren, ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen en ondernemers gevraagd. Door een kaarsje te branden, steken we ook hen een hart onder de riem. De waxinelichtjes worden u in de kerk aangereikt.

Ook zullen we net als in voorgaande jaren de begraafplaats in het licht zetten. Vanaf 16.00 uur zullen vrijwilligers het licht gaan verspreiden. Kom gerust meehelpen of kom in de loop van de avond eens kijken naar de bijzondere sfeer die door dit licht gemaakt wordt. Aansluitend aan de avondviering vindt een gezamenlijk bezoek aan het kerkhof plaats, onder muzikale begeleiding door enkele leden van muziekvereniging Con Affezione en Con Amore.

In verband met de coronavoorschriften is besloten om op Allerzielen twee vieringen te houden, één  ’s-middags en één ’s-avonds. Ook hiervoor geldt dat reserveren een voorwaarde is.

Marga van de Plasse