JONGERENPASTORAAT DE ZEVENDE HEMEL

Vrijdag 3 februari hebben wij van het jongerenpastoraat de 7e hemel meegedaan aan Sirkelslag.

Wij waren uitgedaagd door de PKN jongeren uit Heinkenszand. Deze uitdaging zijn wij aangegaan en hebben het niet slecht gedaan aangezien het de eerste keer was dat wij meededen aan deze spannende online wedstrijd, we zijn ergens in het midden geëindigd.

In heel het land zaten jeugdgroepen klaar om exact om 19:30 uur aan het spel te beginnen, wij waren uitgenodigd om in de Barbesteinkerk het spel te spelen. Deze avond bestond uit allerlei verschillende opdrachten met het thema ‘Sterk en Dapper’.  Nou sterk en dapper waren ze zeker! Ze hebben foto’s gemaakt waar ze allerlei woorden moesten uitbeelden, ze hebben goed samengewerkt in een spel waar ze bijvoorbeeld een parcours moesten afleggen met een EHBO doos op het hoofd, ze hebben puzzels opgelost door woorden op te zoeken in de bijbel. Misschien wel het leukste van de avond was dat ze de straat op gegaan zijn om voedsel te verzamelen. Dit verzamelde voedsel was bestemd voor de voedselbank. Ik weet bijna zeker dat we volgend jaar weer meedoen!

Vrijdag 17 februari hebben we omdat het bijna carnaval was een carnavalsquiz gedaan. Er werden allerlei vragen gesteld over de oorsprong van carnaval, afgewisseld met wat carnavalskrakers en ze weten nu dat het niet alleen een feest is van hossen op gezellige muziek. Sommige jongeren kwamen zelfs verkleed en het was wederom een gezellige avond.

Onze volgende bijeenkomst zal zijn op 10 maart en dan hebben we een 12+ kerk viering. De PKN jongeren komen dan bij ons in de parochie op bezoek en daar zullen we een inspirerende bijeenkomst hebben voor de jongeren met filmpjes en muziek over een actueel onderwerp.

Ik zal jullie op de hoogte houden van onze activiteiten want de jeugd is de toekomst!

 

Charisma Vrutaal, begeleidster JongerenPastoraat

Vorig artikelGRAVEN NAAR GELOOF: AANDACHT
Volgend artikelJONGERENPASTORAAT bijeenkomst 10 maart