HEMELVAARTSDAG 2017 OECUMENE

Een mooie traditie inmiddels is de regionale, oecumenische, Hemelvaartviering. Dit jaar in Lewedorp op 25 mei en georganiseerd door de Protestantse Kerk in samenwerking met de Rooms-Katholieke Eligiuskerk.

Zoals altijd ging ook nu weer om 8.30 uur een wandeling van start. Het was prachtig weer en de natuur liet zich in al haar glorie zien. Een genot om zo in de ochtend daar te mogen lopen. Er werden veldbloemen geplukt die later in de kerk werden geplaatst. De stoet vertrok vanaf de Protestantse kerk waar ook bij terugkeer koffie werd geschonken. Zo’n dertig wandelaars namen deel.

Wegens de beperkte ruimte werd voor de viering zelf uitgeweken naar de Eligiuskerk waar Dominee Wisse allen hartelijk verwelkomde. De sfeer was heel fijn. Pastoor Buijssen hield de overweging. Een samengesteld gelegenheidskoor ondersteunde het gezang onder leiding van Kees van de Wouw.

Ook nu weer na afloop koffie/thee/fris voor iedereen en gelegenheid voor ontmoeting. We mogen terugzien op een geslaagde samenwerking.

 

Corrie de Baar

Vorig artikelANBI PUBLICATIEPLICHT
Volgend artikelVERHAAL