Nieuwe gezichten in onze kerk

Na de sluiting van de kerk in ’s-Heerenhoek besloten Jan Rentmeester, Adrie de Jonge, Mattie Vermue en Kees Rentmeester onze parochiekerk te komen versterken. Regelmatig hoorden wij de vraag. Wie zijn zij?

Jan (de kapper )en Adrie (de Meubelzaak ) zijn de acolieten bij de uitvaarten en bijzondere gelegenheden. Zij zijn neven van elkaar. Adrie was de broer van de onlangs overleden Rinus de Jonge van de Jonge-Hoek van Dijke.

De moeder van Jan en de moeder van Adrie waren er van “de Brouwer “ respectievelijk Kaatje en Marie. De naam de Jong was bekend van hun brouwerij tegenover het Stengeplein waar vroeger de basisschool stond. Veel van de broers van zussen woonde in of rond Heinkenszand. Ko was getouwd net Ma Knopjes. Jo getrouwd met Jan Pieterse( medebouwer en ontwerper mortuarium ), Kees met Mina Remijn en Kee met Jan Boonman.

Kees is de broer van Jan en natuurlijk de neef van Adrie .Kees was al jaren de hoofdkoster en ook acoliet , collectant etc. ofwel manusje van alles. Dat zijn moeder van Heinkenszand kwam was voor hem mede de reden voor Heinkenszand te kiezen.

Mattie Vermue is ook al jaren koster. Zij is de enige van het viertal die nog in loondienst is. Met veel plezier vervult zij haar taak als koster. Wie Mattie al heeft ontmoet ontdekt dat zij doof is. Zij is doof geboren , heeft op de speciale school in Sint Michielsgestel leren spreken. Volgde de laboratoriumschool en een avondopleiding HLO in Etten Leur en is fulltime laborante in het ziekenhuis in Goes.

Om het niet te ingewikkeld te maken . Omdat Mina een zus van Matties moeder was had zij net als Jan, Adrie en Kees dezelfde ome Kees en tante Mina.

De kosters vinden dat zij door onze vrijwilligers goed zijn ingewerkt.

Vorig artikel“Meimaand – Mariamaand”
Volgend artikelKERKBALANS 2024