Maria in de kerk:

Het verslag van Anneke.

Op 14 en 15 mei mocht ik 4 groepen van de Jan van Schengenschool ontvangen; de kleuters en groep 3. Zij hadden op school met hun juffen allemaal een bloem gemaakt voor Maria, de moeder van Jezus, zoals ze wisten te vertellen. En ik mocht ze wat meer over haar vertellen en laten zien. Aan de hand van diverse platen en beelden in de kerk, die we genummerd hadden, heb ik ze wat over het leven van Maria verteld. Ze luisterden heel aandachtig , keken heel goed rond en namen alles in zich op: vooral de spinnen in de kerk en de grot hadden de aandacht! Maar ook de verschillende manieren waarop Maria wordt afgebeeld, de verhalen over de gebeurtenissen in haar leven en het verhaal van de grot van Lourdes konden hun belangstelling hebben. En toen zijn we natuurlijk naar de Mariagrot naast de kerk gegaan, die een verkleinde kopie is van de Lourdesgrot. Daar mochten ze allemaal een kaarsje aansteken voor het Mariabeeld in de grot en hun eigengemaakte bloem in de vazen zetten.

Na afloop hadden we dus 3 grote vazen vol bloemen; ik heb er één in de kerk voor het Mariabeeld gezet, zodat iedereen ze kan zien en twee staan er in de Mariagrot voor het beeld.

Ik hoop, dat ze het leuk vonden; zelf vond ik het in ieder geval geweldig.

Anneke Harten

Vorig artikelKoninklijk onderscheiden.
Volgend artikel“Meimaand – Mariamaand”