Koninklijk onderscheiden.

Op vrijdag 26 april ontvingen twee leden van onze parochie een koninklijke onderscheiding. Beiden mede voor hun inzet voor onze parochie. Voor Theo van de Swaluw onder meer voor de jaren als vicevoorzitter en zijn bijdrage aan de in die jaren uitgevoerde ingrijpende renovatie voor behoud van kerk.

Actueel maakt hij al sinds vele jaren deel uit van het herenkoor en is hij wekelijkse te vinden bij de onderhoudsgroep voor het kerkhof en de parochietuin. Een meerzijdige betrokkenheid derhalve. Buiten de kerk ontving Theo de onderscheiding daarnaast voor zijn inzet voor het landschapspark Borsele en de inzet voor de voetbalvereniging en natuurmonumenten.

Een felicitatie onzerzijds meer dan waard.

Dik verdiend

Haar werkkleding had ze verruild voor haar nette kleding, want Leny Rijk uit Heinkenszand dacht dat ze een rondleiding kreeg door de kerk van Kwadendamme namens Caritas. “Dit is foute boel”, dacht ze toen ze een overvolle kerk binnenstapte, met onder andere haar kinderen en kleinkinderen op een rij in de kerkbanken én de burgemeester op het altaar.

Leny heeft tijdens de lintjesregen een koninklijke onderscheiding gekregen, opgespeld door burgemeester Gerben Dijksterhuis. Een lintje, want ze is al jarenlang actief als vrijwilligster. Mede door de inspanningen als bezoekwerk en vergaderingen notuleren voor de Damiaan parochie, bestuurswerk voor de zwemvereniging en 40 jaar activiteiten voor de EHBO-vereniging. Dat zij in het zonnetje werd gezet, is dus dik verdiend. Nogmaals gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding!

Linda Rijk, dochter van Leny

Vorig artikelTweedaagse rommelmarkt ten bate van de Heilig Blasiuskerk.
Volgend artikelMaria in de kerk: