Kerstmusical 24-12-2023

Kerst blijft een bijzonder feest. Ook dit jaar was de school weer mooi versierd en werden er voorbereidingen getroffen om er een mooie avond van te maken. Groep 5 en het kinderkoor waren sinds oktober al druk aan het oefenen voor de kerstmusical. Donderdag 21 december was het dan zover en mochten de kinderen voor de eerste keer laten zien en horen wat ze voorbereid hadden. Ook de kerk was prachtig versierd en de kinderen waren mooi verkleed en kenden hun rollen goed. De musical ging over kinderen die hun oma mochten helpen met het versieren van de kerstboom. Een meisje ontdekte een poppenhuis bij de spullen. Ze vroeg zich af wat een poppenhuis nu met Kerst te maken had. Het poppenhuis bleek de kerststal te zijn en oma vertelde het verhaal aan de kinderen. De scènes werden steeds uitgespeeld, zodat de kinderen in de kerk het verhaal echt konden beleven. Engeltjes die met lichtjes in een donkere kerk naar voren kwamen, de herders, de koningen, de herbergier. Ze waren er allemaal. Het was een mooie avond… Hoe kerstavond zou verlopen was nog even spannend, omdat pastor Alida helaas ziek was geworden. Thekie en ik besloten al snel om dan maar zelf voor te gaan. Afblazen was geen optie vonden wij. Zondagavond zat de kerk vol. Alle mensen hadden begrip. Er heerste een warme sfeer en wederom ging het allemaal goed. Het thema van de dienst was: Jij maakt het verschil! Een oproep aan ons allemaal. Met een blij en trots gevoel ging ik die avond naar huis. Met zoveel lieve mensen in onze parochie en zoveel kinderen en ouders die betrokken waren en bereid zijn om hun steentje bij te dragen, moeten we dit mooie verhaal nog maar heel lang aan elkaar door blijven vertellen en beseffen dat wij allemaal het verschil voor elkaar kunnen maken.

Eliane Schout

Vorig artikelDINER OP 1e KERSTDAG