Het kerstdiner op 25-12-2022

Wat hebben we de mensen een heerlijke dag kunnen bezorgen!

Velen vieren de kerst met anderen, maar er zijn ook mensen die alleen of eenzaam zijn.

Ruim 35 mensen komen 1e Kerstdag bijeen in het parochiecentrum van Heinkenszand om samen kerst te vieren. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de Kerst minder eenzaam wordt.

Het is een vol programma met een viering verzorgd door Pastoraal werkster Ria Mangnus, na afloop gezellig praten in een goed verwarmde kerk met koffie of thee en dan enkele prachtige kerstverhalen, voorgelezen door een boeiende vertelster.

In het in kerstsfeer gebrachte parochiecentrum wordt het diner opgediend door vrijwilligers voor parochianen van de RK Kerk en de leden van de PKN kerk van Heinkenszand. Er komen eveneens mensen van andere dorpen, die opgehaald en thuisgebracht worden door vrijwillige chauffeurs.

Een vraag aan een parochiaan: wat maakt het voor jou zo fijn?

“Gezelligheid, vooral de mensen en de warmte om mij heen en met velen een praatje maken”.

Deze kersttraditie begon al in 2011. In de afgelopen twee coronajaren kon dit niet doorgaan, maar nu is het weer druk als vanouds.

Kerstmis is het feest van de vrede en hier breng je mensen bij elkaar die eenzaam zijn of alleen.

Toch nog een mooie dag dus!

Deze feestelijke dag wordt aangeboden door de katholieke Caritas en de protestantse Diaconie. Door diverse winkeliers zijn er sponsorartikelen beschikbaar gesteld.

Ook een woord van dank aan de vele vrijwilligers die zich voor deze dag hebben ingezet.

Wim Mulder, Pietie de Haan en Leny Rijk

Vorig artikelDe levende kerststal op 26-12-2022