Eerste heilige communie

Eindelijk was het zover. Op zaterdag 19 juni deden 9 kinderen hun communie.
Wat hebben ze hard gewerkt aan het eerste-communieproject. Uit de verhalen over Jezus
leerden ze om te proberen te leven zoals Jezus het ons heeft voorgedaan.
‘Blijf dit doen’ in het dagelijkse leven ook al ben je nog klein.
Om 11.00 uur liepen Kim Vermeulen, Julian de Jonge, Chloē Raas, Puck Courtin en Ayden Courtin met hun brandende doopkaars achter pastoor Verbeek de kerk in.
Voor de eerste keer kregen jullie op deze bijzondere dag de hostie toegediend. Een prachtig moment in deze mooie viering.

‘s Middags om 14.00 uur volgde er een tweede communieviering.
Ook Menno van Zunderen, Joselien Vermue, Romy Hameeteman en Chenya van Peer hadden zich goed voorbereid.
Nog een beetje zenuwachtig gingen jullie voor de altaartafel zitten.
Maar in het gesprek met pastoor Verbeek gingen jullie vingers snel omhoog en gaven jullie goede antwoorden.
Ook voor jullie kwam het grote moment. Voor het eerst ontvingen jullie de hostie van de pastoor. Het moment dat we Jezus echt ontmoeten. ‘Ik zal er zijn’, hebben we geleerd.
Wat hebben alle mensen in de kerk van deze twee mooie communievieringen genoten.

Na de vieringen kregen alle communicantjes een goed gevuld rugtasje met hun naam erop. Daarin zaten de vele kaarten, vaak zelf gemaakt, en een heleboel cadeautjes van parochianen uit Heinkenszand en elders. Wat een lief gebaar.
Aan alle gulle gevers heel hartelijk dank voor uw warme betrokkenheid.
We vragen Gods zegen voor alle communicantjes, dat ze Gods liefde in hun leven mogen ervaren.

Philie Frankevijle