DINER OP 1e KERSTDAG

Wat heeft iedereen weer genoten van het sfeervolle kerstdiner, zowel de gasten als de vele vrijwilligers. Ruim 40 mensen vooral eenzame ouderen en alleenstaanden van de RK Kerk en de PKN kwamen bijeen in de pastorie van Heinkenszand om samen kerst te vieren.

Het was op deze dag, 1e kerstdag, een goed gevuld programma.

Pater Thaddy de Deckere verzorgde de Eucharistieviering en dat voor een meer dan volle kerk met aansluitend gezellig een kopje koffie of thee met wat lekkers. Vele kerkgangers en ook alle deelnemers van de PKN sloten hierbij aan.

Tijdens dit gezellige samenzijn zijn er een paar prachtige kerstverhalen voorgelezen en ook onze kinderburgemeester sprak alle gasten in de kerk toe.

De pastorie was gezellig in kerstsfeer gebracht. Dominee Evelien Barendregt van de Protestantse gemeente Heinkenszand opende dit samenzijn. Het diner, bestaande uit maar liefst vijf gangen, werd professioneel opgediend door vrijwilligers. Ook de mensen van andere dorpen, die opgehaald en weer thuisgebracht werden door onze chauffeurs, genoten volop.

De organisatie kostte wat tijd, maar iedereen van de werkgroep Kerstdiner werkte mee, van koken tot opdienen, van versiering aanbrengen tot de vervoersdienst.

Deze kersttraditie is al begonnen in 2011. Het is alle jaren, uitgezonderd de twee coronajaren, druk als vanouds.

Kerstmis is het feest van de vrede en hier breng je mensen bij elkaar die eenzaam zijn of alleen.

We hopen met elkaar een fijn samenzijn te mogen beleven en met elkaar de komst van onze Heer te gedenken en te vieren.

Deze feestelijke dag wordt aangeboden door de katholieke Caritas en de protestantse Diaconie. Door diverse winkeliers zijn er sponsorartikelen beschikbaar gesteld.

Ook een woord van dank aan de vele vrijwilligers die zich voor deze dag hebben ingezet.

 

Wim Mulder, Pietie de Haan en Leny Rijk

Vorig artikelLevende Kerststal 26-12-2023
Volgend artikelKerstmusical 24-12-2023