De Goede Week…

Het zegt veel mensen en dus ook de kinderen van de Jan van Schengenschool steeds minder.

Toch vinden wij als team het belangrijk om hier ieder jaar opnieuw aandacht aan  te besteden. Ook dit jaar mochten de kinderen van groep 3 in deze week naar de kerk om daar een speurtocht te doen en te leren over alles wat er in onze mooie kerk te zien is. De groepen 4 en 6 bezochten de kerk om langs de staties te lopen en het verhaal van Goede Vrijdag  te horen. Fijn dat Anneke Harten en Ellie van den Dries deze bezoeken wilden begeleiden.

Op donderdag deelden we in alle groepen breekbrood en ‘s middags gingen we met alle groepen naar de kerk. Juf Cora vertelde alle verhalen: Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen. Een aantal leerlingen van groep 1/2 en groep 8 speelden deze verhalen uit. Samen met het kinderkoor werden er liedjes gezongen. Het leek wel een mini-musical. Mooi dat we op deze manier samen met de kinderen deze Goede Week mochten vieren.

Eliane Schout

Vorig artikelKruiswegviering op 29 maart