Coronatijd

In deze coronatijd ging ik samen met mijn man en zijn familie naar de kerk in Nispen voor een viering voor mijn schoonouders, daar kreeg ik een 40-dagen kalender. Ik bladerde die eens door en vond daarin vele recepten voor soep met daarnaast de reden waarom die soep voor die dag of week was gekozen. Omdat dit een tijd is waarin we elkaar veel minder zien in of buiten de kerk dacht ik dat het misschien wel leuk was om een van die recepten met de bijbehorende teksten in het parochieblad te zetten. Dit is het recept voor Palmzondag.

Palmzondag is de dag waarop de intocht van Jezus in Jeruzalem centraal staat. Zijn intocht wordt ondersteund door juichende mensen met groene palmtakken. Het groen is een verwijzing naar leven, naar het nieuwe leven.