Wat was het een Zalig Kerstmis

De eerste keer in het 25 jarig bestaan van dameskoor Con Amore mochten we op zaterdag 24 december jl. om 23:00 uur de Kerstnachtmis zingen, samen met herenkoor St. Cecilia. Dat was echt de kers op de taart van ons jubileumjaar.

Onze koorleider Tuur Remijn, tevens vervangend koorleider van het herenkoor voor de zieke Wim Boer, had prachtige liederen uitgezocht. We hadden ze, tijdens de gezelligste repetities van het jaar, ingestudeerd.

De voorganger was diaken Anton Janssen, die speciaal voor ons uit Bergen op Zoom gekomen was om Pastoor Fons van Hees te vervangen.

We kwamen samen met de herders “Quem Pastores” de sfeervolle “Stille Nacht” binnen. Na “Al (wie) dolend in het donker” zongen we om ontferming. Ter Eer van God in onze dagen heetten we, Jesu lieve Heer, wellekome.

In de overweging spoorde diaken Janssen ons aan, een licht te zijn voor iedereen in de donkere dagen. Het vuur van de vrede brandend te houden als je de kerk uit gaat. Daar paste ons vredeslied “Da Pacem Domine” wat nu vierstemmig gezongen kon worden, goed bij. Aan het eind van de viering klonk het feestelijke “Midden in de Winternacht” en als toegift zongen we het Engelse “Deck the Hall”; maak je gereed voor het feest.

Na deze mooie viering deden we dat in de Magdalenazaal, waar we een klein feestje vierden met kerststol, glühwein en warme chocolademelk met marshmallows. Daar hebben we Tuur nog even bedankt voor alles wat hij voor dameskoor Con Amore doet. Ook door het herenkoor werd er grote waardering uitgesproken.

Met een blij kerstgevoel gingen we in de stilte van de nacht naar huis.

Connie Boudens, dameskoor Con Amore.

Vorig artikelWIJZERPLATEN
Volgend artikelKVG NIEUWS