TERUGBLIK OP DE FEESTELIJKE MARIA MAGDALENAVIERING

Wat was het een feest op 22 juli jl. Voor een heerlijk volle kerk, mocht dameskoor Con Amore, de sterren van de hemel zingen. Wat vooral goed aankwam bij de kerkgangers, was dat alle liederen en lezingen in een boekje afgedrukt waren, zodat ze alles mee konden zingen en lezen. De prachtige, deels nieuwe, toepasselijke liederen, die onze koorleider Tuur Remijn uitgezocht had en deze met ziel en zaligheid speelde, zong het koor met veel enthousiasme.
In de overweging haalde Vicaris Paul Verbeek vele aspecten uit het Johannes evangelie aan, o.a. “Geroepen tot dienst van de liefde” en de boodschap van Maria Magdalena: “Ga het vertellen, Hij leeft en Hij gaat u altijd voor”.
Het mooie schilderij van de H. Maria Magdalena, dat een prominente plaats had gekregen bij het Antonius altaar, werd door het koor in de bloemen gezet en na de viering verlicht door de vele kaarsen die erbij aangestoken werden.
Na de viering konden we, onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers, gezellig napraten en kregen we veel complimenten. Koster Florien zei: ik hoor van alle kanten dat het prachtig was.
Op de vraag van Paul Verbeek, of ik tevreden was over de viering waar ik me zo op verheugd had, zei ik natuurlijk volmondig: “ja zeker”. Op mijn wedervraag aan hem, kreeg ik als antwoord dat het een bijzonder mooie viering was.
Con Amore heeft, zoals altijd, met liefde gezongen. Nu gaan we weer druk repeteren voor de volgende feestelijke viering, waarvoor u allen weer uitgenodigd wordt. Dat is voor de Regionale Pater Damiaanviering in het gelegenheidskoor o.l.v. Tuur Remijn en Kees Boonman op zondag 8 oktober in Goes.

Connie Boudens, Dameskoor Con Amore.

Vorig artikelGEVALLEN
Volgend artikelOPENINGSTIJDEN PAROCHIESECRETARIAAT