MARIA MAGDALENA

22 juli is voor mij van kinds af aan een feestdag geweest want het was de verjaardag van mijn oma en  dankzij mijn vader werd ik er altijd aan herinnerd dat die dag het feest van Maria Magdalena was.
Zo kan ik die datum wel dromen. Vanwege het Europa jaar Goes  werd er vorig jaar aangekondigd dat er dit jaar op 22 juli een groot feest gepland werd in Goes. Ik heb echt van het  feest genoten door 3 keer naar een film in ‘t Beest te gaan over Maria Magdalena en naar alle exposities te kijken over haar. De prachtige gezongen Hoogmis door pastoor van Hees met prachtige gezangen en een mooie preek over onze kerk en de Grote Kerk. Daar tussendoor nog even de toren van het stadhuis beklommen om daar op de grote klok de afbeelding van Maria Magdalena te bekijken en de schilderijen over Maria Magdalena die door Zeeuwse schilders waren geschilderd: wat een variatie ! En toen ik op de bank plofte dacht ik het is nog niet af, want er is nog een slotconcert in de Grote Kerk. Dat was zeer bijzonder want er werd van alle kanten gezongen. Nu ben ik wel een persoon die altijd denkt: er wordt iets georganiseerd in Goes en daar heb ik dan ook interesse in.

Ik heb de week van mijn leven gehad.
Florien de Hond-Hagenaar

Vorig artikelK.V.G. NIEUWS