KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Florien de Hond-Hagenaar  – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Maanden en weken en dagen waren er mensen die hun best moesten doen om zich niet te verspreken Maar het is gelukt om Florien de Hond-Hagenaar naar de grote kerk toe te krijgen zonder dat zij wist dat zij een lintje kreeg Er verschenen allerlei mensen waarvan ze dacht waar komen die dan voor Zelfs toen er een mevrouw van de Gemeente haar op kwam halen zei ze nog dat ze er voor iemand anders was. Maar even later werd haar toch duidelijk gemaakt dat ook zij een lintje kreeg Dat overviel Florien en dat koste haar dan ook even tranen. Florien heeft veel vrijwilligers werk gedaan. Te veel om op te noemen maar het grootste gedeelte is/was als koster voor de RK kerk in Goes. Je hoeft maar te piepen en als het nodig is staat ze binnen 5 minuten in de kerk. Ze staat klaar voor het pastoraal team, de kerkwacht, zorgt samen met anderen dat de kerk schoon is en zorgt dat de liturgische kleuren en gewaden allemaal passend klaar liggen. Staat klaar voor de Eritrese gemeenschap of het nu op vrijdagavond is of zaterdagmorgen vroeg. Heeft de gave om mensen toe te spreken die een opbeurend woord nodig hebben en waar ze wat geld voor de kerk binnen kan halen laat ze ook dat niet aan haar voorbij gaan. Ze heeft haar lintje meer dan verdiend.

Florien nogmaals van Harte Gefeliciteerd.

Rie van den Berge – Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Rie was koorschool-moeder en maakster van kostuums voor de jongens van de Zeeuwse-koorschool.  Ze was vrijwilligster bij de Parochiekern Heilige Maria Magdalena in Goes. Rie was assistent-koster en zorgde voor de kostuums, catering en de bloemversieringen bij uitvaarten en feestelijke gelegenheden.

Rie van Harte Gefeliciteerd