KERKWACHT 29-7-2020

Mijn man Bert en ik hebben op woensdag 29 juli kerkwacht gehouden. Terwijl Bert nog een klusje in de tuin van de sacristie had, las ik in het boek “Licht in de tunnel” van Marc de Hond, dat ik te leen heb.

De kerk is trouwens nog steeds op zoek naar iemand die het tuintje bij wilt houden, een paar uur per week op zaterdagochtend tijdens ons poetsonderhoud in de kerk vanaf  9.00 uur tot we klaar zijn.

Terwijl ik daar achterin de kerk zat te lezen kwam er een gezinnetje, die de dag daarvoor een kruisje had gezien en de zoon had er toch wel interesse in, dus hij kocht het kruisje van zijn zakgeld. Verder kwam er ook nog een groep jongelui, die geïnteresseerd waren in de doopkapel en zo vertelde ik hun het verhaal van de doopdruppels en de kruisjes. Een van hen vertelde het verhaal weer aan de rest van de groep. Verder heb ik hen ook verteld over onze doopvont die nu voorin in de kerk staat en nu dient voor de anderhalve meter afstand tussen de priester en de parochianen tijdens de communie-uitreiking. Ook viel het mij op hoe indrukwekkend de jongelui het grote kruis achter in de kerk vonden en iedereen vindt het fijn om even een kaarsje op te steken en te bidden.

Een Belg kocht een engeltje. Hij zei: “voor in de auto vanwege het gezever over de corona”.

Het was een zinvolle middag en ik heb tussendoor toch nog 30 bladzijden kunnen lezen.

Florien de Hond.