Het vredeslicht komt naar Zeeland.

Het Vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken door een kind en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht.
Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede.
Ook duizenden scouts uit de hele wereld geven het licht in de tijd voor kerst aan elkaar door.  Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap

In een estafette reist het Vredeslicht van Bethlehem naar Goes. De Oostenrijkse luchtmacht haalt traditioneel het licht op uit Bethlehem en brengt het naar Salzburg. Van daar gaat het in estafette door heel Europa. Daarna zal het Vredeslicht naar Utrecht worden vervoerd en daar wordt het uitgereikt aan alle ambassadeurs van Nederland, die nemen het Vredeslicht mee naar hun eigen provincie.

Verspreiding Zeeland 2023

Dit jaar zouden we het fijn vinden om samen het Vredeslicht als een lopend vuurtje over Nederland te verspreiden. Het thema voor dit jaar “Bouwen aan Vrede maakt blij”

Vele kerken, organisaties maar ook gezinnen houden het licht brandend tot in de kerstnacht, een teken van hoop en vrede, iets wat we zeker kunnen gebruiken.

Wilt u ook het Vredeslicht bij u thuis hebben branden, dat kan.

Op zondag 17 december zal vanuit de Heilige Maria Magdalena kerk, Singelstraat 9, 4461 HZ in Goes het licht verspreid worden, belangstellenden kunnen hun eigen lantaarn aan komen steken en hun licht mee naar huis nemen. Na de ochtenddienst zal er in de kerk het licht uitgedeeld worden.

Mocht u niet kunnen deze datum, kunt u nog op vrijdag 22 december terecht tijdens de lichtjestoer in Goes of op 24 december bij de kerstnacht diensten in de Heilige Maria Magdalenakerk in Goes, of bij mij thuis bent u ook welkom.

Wilt u meer info of een afspraak maken, kunt u mailen naar zeeland@vredeslicht.nl

Hartelijke groeten, Yvonne Verbeek, Ambassadeur Vredeslicht Zeeland.

Vorig artikelKerststal-Figuranten van alle leeftijden gezocht!
Volgend artikelNadere kennismaking