Givt biedt dé oplossing voor het meedoen aan de collecte zonder contant geld

Steeds minder mensen hebben contant geld op zak. Dat is logisch, want bijna overal kan je elektronisch betalen en er zijn zelfs plekken waar je helemaal niet meer met contant geld terecht kan. Deze ontwikkeling is niet tegen te houden, maar heeft wel als nadeel dat collectes steeds minder opbrengen. Mensen willen wel geven, maar hebben minder contant geld bij zich waardoor onze kerk een deel van haar inkomsten misloopt.

Wij hebben als RK Maria Magdalenakerk besloten om de digitale oplossing die het bedrijf GiVT biedt te gaan gebruiken om onze digitale gevers tegemoet te komen. Wat betekent het voor u als kerkbezoeker die digitaal wil geven?

U dient de app GiVT te downloaden. Zowel op uw apple, samsung of andere telefoon kan dat. Het downloaden werkt net zo als bij andere toepassingen. Is de app geïnstalleerd volgt u de instructies die gegeven worden. Zo moet u zich aanmelden door een zgn. account te maken. Eenmaal geregistreerd kunt u een bedrag aangeven dat u wilt geven aan de kerk. Uw locatie en bluetooth moet u aanzetten, maar u heeft geen internet of 4G/5G verbinding nodig, De mogelijkheden zijn:

1. De collecte. In de collecteschaal is een ontvanger geplaatst. U houdt uw smart phone bij de schaal.
  2. De QR-code scannen. Op offerblokken is onze QR-code bevestigd.
  3. U zoekt in de app onze kerk op in de lijst van kerken die meedoen met dit systeem.
  4. U zit thuis te kijken naar ‘kerkdienstgemist.nl. In het beeld ziet u een QR code, die u kunt scannen.

Het voert te ver om in dit artikeltje de volledige handleiding te vermelden. De folder ligt achter in de kerk.

Op deze manier kunnen we kerkgangers of andere (toeristische) bezoekers van ons kerkgebouw de mogelijkheid bieden om digitaal te betalen. Contant kan natuurlijk nog steeds. Als u contant wilt betalen heeft dat natuurlijk onze voorkeur. Immers voor iedere digitale betaler die ons een euro geeft, krijgt de kerk na aftrek van kosten € 0,90. Maar voor iedere digitale betaler die anders niet betaalt, missen we € 0,90! Vandaar deze vernieuwing, de kerk moet tenslotte ook met de digitale tijd mee.

Theo Snel, Kasbeheerder Kern Goes