EERSTE COMMUNIE

28 mei. Eindelijk het is zover voor de 3 kinderen, die zich voorbereiden op de Eerste Heilige Communie.  Om half 11 druppelen de kinderen binnen in de Magdalenazaal, waar ze een beetje zenuwachtig uitkijken naar de viering. Ze hebben zich op hun paasbest aangekleed.  Als pastoor Fons van Hees binnenkomt, hij en pastor Alida ook in hun mooiste kazuifel, gaat het echt beginnen.
De kinderen; Angel, Sven en Inge gaan met kruis en kaarsen voorop de kerk in. Voorin zitten de ouders al te wachten. Omdat deze viering op zaterdag is, is de kerk niet echt vol. Tijdens de viering hebben de kinderen veel gelezen en samen gebeden. Ook hebben ze de tafel klaar gemaakt, zodat het wonder van brood en wijn kon gebeuren. De dag ervoor hadden we al goed geoefend, daarom ging alles naar wens. Ze kunnen nu voortaan ook mee naar voren, om een hostie te krijgen.
Aan het eind van de viering was er nog een cadeautje van de Parochie, een mooi kruisje met “vijf broden en twee vissen”.
Op 26 juni komen we nog een keer bij elkaar in de kerk van ‘s -Heerenhoek. Hier zullen dan ook de communicanten en vormelingen uit de andere kernen bij zijn.

Communiewerkgroep

Vorig artikelKVG NIEUWS