DE WEEK VAN DE KOSTER

Maandag (23 mei) kwamen er kinderen van groep 4 van de Holtkampschool. Ik ontmoette de kinderen toen we de Magdalenazaal aan het schoonmaken waren. Gezellig met de kinderen buiten pauze gehouden. Er waren kinderen, die zeiden het wel een schoolreisje leek en met een appeltje voor de dorst liepen ze terug naar de school.

Dinsdag (24 mei) de viering in de dagkapel en daarna de bloemen versieren voor Hemelvaartsdag. De volgende dag (25 mei) nog even terug geweest omdat de versiering nog niet klaar was.

Vervelen doe ik me er nooit want er valt altijd wel wat op te ruimen.

Donderdag (26 mei) Hemelvaart gevierd met een mooie viering. Vrijdag (27 mei) oefenen met de eerste communicantjes die zaterdag (28 mei) om 11.00 hun eerste communie mochten ontvangen.

Een maand nadat ik mijn Koninklijke onderscheiding kreeg, bleek dat het in mei/ juni een drukke maand was met extra vieringen zoals communie/vormselviering, Hemelvaart en Pinksteren.  Deze vieringen komen jaarlijks weer terug.  Vandaag (10 juni) weer een lange dag ter voorbereiding op een concert dat op zaterdag 12 juni plaatsvindt. Het koor was nog niet vertrokken of de Eritrese gemeenschap stond weer al klaar om hun ark op te bouwen omdat ze een doop hadden op 11 juni en gelukkig hebben wij op 12 juni ook een doop. Zo zien jullie maar weer hoe druk ons kerkgebouw gebruikt wordt. Met Pinksteren waren de Eritrese mensen ook aanwezig en door slecht weer vond  het Manhuistuinconcert ook plaats in onze kerk. Zo had ik weer een lange dag van 09.30 tot 15.00 uur. Ik ben blij dat ik eens in de maand een vrije zondag heb en dan eens even tot bezinning kan komen in een andere parochie.  Ik doe het met liefde voor onze Lieve Heer.

Tot een volgde keer en een prettige vakantie. Geniet ervan en misschien zie ik jullie in de kerk.
Florien de Hond

Vorig artikelDE GROTE MOEDER