DE KERK IS SOMS TE KLEIN!

Wat maak ik, als koster van onze kerk toch allemaal mee! Soms zou ik er een kerk bij willen hebben, omdat er zoveel mensen tegelijk gebruik van zouden willen maken.

Dat ervaarde ik op vrijdag 22 april na een drukke week van ons paastriduüm, waren er gelijk de week daarna de Eritrese vieringen die hun paasvoorbereidingen hadden op hun Pasen: vanaf woensdag waren ze elke dag in onze kerk van 10.00 uur tot 16.00 uur en op hun Goede Vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Toen ik om 16.15 uur kwam waren ze nog volop aan het bidden en zingen.

Ik dacht dan ga ik de boeken voor onze liturgie voor de komende week maar klaarmaken en toen ik om 17.00 uur in de kerk was, kwam er een Eritrese vriend (ja zo noem ik hen in mijn gedachten):

“ wij zijn nog niet klaar met bidden mogen we tot 18.00 uur blijven ?”  Natuurlijk mogen jullie blijven. Toen ik aankwam zaten ze gezellig buiten te eten en te genieten van de frisse lucht, want dat wilden ze graag.

Ik sloot de deur af en er stopte een auto op de Singelstraat. De chauffeur vroeg aan mij en een Eritrese man of ze bij ons vandaan kwamen en ik zei vol trots: “Ja,  wij stellen onze kerk beschikbaar voor deze mensen”. “Wat fijn dat ze bij jullie terecht kunnen” zei de chauffeur en met een goed gevoel gingen mijn Eritrese vriend en ik naar huis met ze een zalig paasfeest te wensen.

Florien de Hond