DE GROTE MOEDER

Op 23 mei jl. kregen zo’n 40 schoolkinderen een rondleiding in onze kerk. Groep 4 van de Holtkampschool kreeg uitleg over Maria en waarom katholieken zo dol zijn op haar.
De groep paste net in de dagkapel waar de rondleiding begon.
De kinderen keken aandachtig naar het gebrandschilderde raam met de engel en Maria.
Ze keken nieuwsgierig naar de kerstschildering links voor in de kerk en verwonderden zich over de kleuren van het Maria altaar.
Ook de treurende moeder van de kruisweg en de Heilige Familie kwamen aan de beurt.
Ze waren duidelijk geroerd bij het opsteken van een kaarsje bij de Maria icoon. Het was een mooi moment van aandacht en bezinning. Enkele kinderen vertelden over hun intentie.
Wie wilde kon tenslotte nog met meester Erik mee naar boven bij het orgel. Een geslaagd ‘ uitstapje ‘!
Koster Florien had voor elk nog een fris appeltje voor onderweg terug naar school.

Jan Meeusen

Vorig artikelWindhoos Zierikzee roept sympathie op van Tricht