Con Amore op naar de 30 jaar

Dameskoor Con Amore heeft eind juni het 25-jarig bestaan gevierd met een spetterend, muzikaal jubileumfeest in Buurthuis De Pit.

Ons koor bestaat momenteel uit 17 dames. Daarvan zingen er 11 de sopraanpartij en 6 de altpartij. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. We repeteren op donderdagavond van 19:15 uur tot 20:30 uur in de kerk, daarna drinken we nog gezellig samen thee in de Magdalenazaal.

Het koor wordt muzikaal begeleid door organist/pianist/koorleider dhr. Tuur Remijn. Een gedreven musicus die ons koor steeds uitdaagt door ons nieuw repertoire te laten zingen, ook uit de misboekjes en Taizé-liederen in allerlei talen. Koorleden kunnen nieuwe ideeën en liederen aandragen. Con Amore zou zich géén betere koorleider kunnen wensen!

Ook draagt Tuur zorg voor het instrumentarium in onze kerk. Als piano- en orgelstemmer, restaurateur en orgelbouwer is hij heel bevlogen.

Ons prachtige orgel zou niet zo mooi klinken als hij er niet aan gewerkt zou hebben. Sinds 1988 heeft hij het orgel, met zo’n 2500 orgelpijpen, onder zijn hoede.

De restauratie van het Rozet-raam in de voorgevel kan ook gevolgen hebben voor het orgel. Als het orgel niet goed beschermd wordt kan al zijn werk aan de klank en stemming van het orgel verloren gaan. Ook daar is voor hem werk aan de winkel.

In menig dorp in de Zak van Zuid-Beveland heeft Tuur koren onder zijn muzikale begeleiding gehad. Geboren in Goes, is het in de Heilige Maria Magdalenakerk eigenlijk weer een beetje ‘thuiskomen’.

Zijn vuurdoop kreeg hij in Goes op 10-jarige leeftijd. Met de ‘Missa VIII’ en ‘Gloria Laus’ begeleidde hij de Zeeuwse Koorschool op Palmzondag terwijl het koor beneden zong. Inmiddels speelt hij nu ruim 50 jaar.

Zijn volgende project is het verbouwen van het vrijgekomen kleine orgel uit de Vlissingse Onze Lieve Vrouwekerk tot koororgel achter ons hoofdaltaar. Hiermee krijgen de zangers meer orgelsteun en kan er afwisselender gezongen worden tussen koor en kerk.

Elke eerste zondag van de maand zingt Con Amore om 11:00 uur in de eucharistieviering. Zoals alle koren vinden wij het fijn dat u naar ons komt luisteren!
Connie Boudens, Bestuur Dameskoor Con Amore., Informatie: 0113-223856.

Vorig artikelMARIA MAGDALENA
Volgend artikelTER VALCKE