COMMUNIE 2021

Wat een jaar! De kinderen waren vorig jaar al begonnen met de lessen. Na de eerste les moesten we het traject al stopzetten. Zou het dit jaar wel doorgaan en hoe? Eerst waren er 13 aanmeldingen, dit zou betekenen dat we 3 Communievieringen in Goes zouden hebben. In aanloop naar de start waren er kinderen die zich aansloten bij een andere kern of het nog een jaartje uitstelden. Toen hadden we nog 10 kinderen. Hiervan zitten er 5 op de Bisschop Ernstschool. We hebben toen besloten die kinderen bij elkaar te houden in een groep. De andere 5 kinderen vormden de andere groep.

Na zes weken voorbereiden in de tuin van de kerk, de ene keer koud , de andere keer warm, mochten de kinderen op zaterdag 26 juni hun Eerste Communie doen. ‘s Ochtends kwamen Pim, Evi, Matty, Luc en Toine mooi aangekleed naar de kerk. Ze vonden het heel spannend. Na een mooie viering , waarin Pater Thaddy voorging, konden de families het feest thuis voortzetten. ‘s Middags mocht Pater Thaddy nog een keer aan vijf kinderen de Eerste Communie uitreiken. Ook Maaike, Dominik, Juliet, Sven en Isa vonden het spannend. Alle kinderen mochten iets voorlezen en het altaar mee klaarmaken.

EHC- groep ochtend: v.l.n.r. Pim, Luc, Evi, Matty en Toine

De kerk was vanwege maatregelen niet vol, maar door de livestream kon iedereen ook thuis de viering meebeleven.

EHC-groep middag: :   v.l.n.r. Maaike, Juliet, Isa, Dominik, Sven

Alle kinderen gefeliciteerd met jullie Eerste Communie. We hopen nog een terugkom-viering te
organiseren, zodat we het mooi af kunnen sluiten.

Communiewerkgroep Goes, Susanne en Ria.