Goede Kost- films brengen ons bij vragen die er toe doen

Goede kost, daar knapt een mens van op. Niet alleen van kost die bestemd is voor de maag. Maar ook van kost die de ziel kan voeden.Een voedzame combinatie van deze twee bieden we aan als voortzetting van wat in het vorige seizoen ‘Tussen kwetsbaarheid en kracht’ (of ook ‘Films in de Zak’) werd genoemd. De opzet verschilt echter van wat we de vorige keer deden. En ook de locatie is anders.

Allereerst de nieuwe opzet. We willen de avonden beginnen met een eenvoudige, maar gezellige maaltijd. De ontspannen ontmoeting staat daarbij centraal. Dan kijken we samen naar een boeiende film (zie hieronder). En na afloop is er – uiteraard bij koffie of thee – gelegenheid om met elkaar te spreken over wat ons heeft geboeid, geraakt, aangesproken of misschien wel geïrriteerd in het filmverhaal. Zo komen we – hopelijk – op het spoor van de voeding voor de ziel. Met vragen die ertoe doen.

We beginnen met het aanbieden van één film. Aan de deelnemers wordt gevraagd om suggesties voor films die we de tweede en eventueel derde avond kunnen vertonen en bespreken. Dus ook uw betrokkenheid bij het programma doet ertoe!

Tenslotte de locatie: we komen bijeen in de mooie, historische Johannes de Doperkerk van ‘s-Heer Abtskerke, Kerkring 1. Het interieur van de kerk en de voorzieningen voor maaltijd en film nodigen uit tot een gesprek dat dieper gaat dan de veelal gangbare borrelpraat.

 

En dan de film … We gaan kijken naar The Visitor. Als professor in de economie aan de universiteit van Connecticut leidt Walter Vale (Richard Jenkins) een teruggetrokken bestaan. Hij is al een hele tijd weduwnaar. Hij geeft plichtmatig zijn colleges, schrijft net zo plichtmatig aan zijn vierde boek, en gaat met tegenzin, maar toch weer plichtmatig naar een congres in New York ter vervanging van zijn collega die met zwangerschapsverlof is. In New York gaat hij voor de duur van het congres naar zijn appartement, dat hij al vele jaren niet gebruikt heeft. Daar treft hij tot zijn verbazing een Senegalese vrouw (Zainab) en haar Syrische vriend (Tarek) aan, die beide illegaal in Amerika verblijven. Hoe dit indringende verhaal zich verder ontwikkelt houden we voor nu nog even stil …

 

De eerste avond zal zijn op maandag 2 oktober 2017 om 18:00 uur. En als er voldoende belangstelling (= betrokkenheid!) blijkt te zijn: noteer dan ook alvast donderdag 23 november 2017 en donderdag 18 januari 2018.

Voor maaltijd, film, inspirerende gespreksvragen en koffie/thee vragen we een bijdrage van € 7,50.

Vorig artikelLezing: Christenen in het Midden-Oosten
Volgend artikelWERELDMISSIEMAAND 2017: Burkina Faso