geloof in Zeeland/tv-uitzendingen

WEMELDINGE – Het televisieprogramma Geloof in Zeeland van Omroep Zeeland komt met Kerst weer naar de Zeeuwse huiskamers. Ds Arie van der Maas, classispredikant van de Protestantse Kerk voor de classis Delta (Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden) zocht opnieuw de samenwerking met Omroep Zeeland, om zo toch iets extra’s te doen in deze tijd voor met name mensen die veelal afhankelijk zijn van online diensten. Juist in deze periode van het jaar zijn veel mensen op zoek naar hoop en licht.

Vanuit de Raad van Kerken wordt de kerstuitzending momenteel voorbereid. Het programma wordt opgenomen in de Nicolauskerk van Wolphaartsdijk.

Medewerkenden zijn ds Corine van Eck, predikant van deze kerk, Thaddy de Deckere, pastoor van de H. Pater Damiaanparochie (Schouwen-Duiveland en de Bevelanden) en singer-songwriter Broeder Dieleman. Muzikale medewerking komt van de Cantorij van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes onder leiding van Rutger Valentijn Mauritz en de blazers Elmira Rijk en Coen Franken. Organist is Marien Stouten uit Zierikzee.

Deze Geloof in Zeeland kerstspecial wordt uitgezonden op Eerste en Tweede Kerstdag vanaf 9.00 uur (met tot 12.00 uur herhalingen) op Omroep Zeeland televisie, via internet op www.omroepzeeland.nl/livetv en de Omroep Zeeland-app. De aflevering is later ook terug te zien via ons video-archief.

Het programma Geloof in Zeeland kende in 2020 twee series, die als thema meekregen Op zoek naar verbinding (voorjaar) en Op zoek naar het licht (Advent).

Vorig artikelpersbericht inzake kerstvieringen na 17.00 uur
Volgend artikelverdere aanscherping corona-maatregelen