EUCHARISTIEVIERINGEN ON-LINE TE VOLGEN/ update 6 april

 

De Corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat ook de deuren van de kerken voor het publiek zijn gesloten. Terwijl vele Rooms- Katholieke kerken in Nederland doordeweeks overdag te bezoeken waren, is dat nu nauwelijks meer het geval.

Toch zijn een aantal kerken van de H. Pater Damiaanparochie op Schouwen-Duiveland en Zuid-Beveland en de H. Mariaparochie op Walcheren, zij het zeer beperkt, geopend voor publiek. U vindt deze openingstijden terug op de aparte bijlage die in Parochienieuws is opgenomen, of elders op deze website.

Op een vast uur in de week is het daar mogelijk om te bidden, een kaarsje op te steken voor de naaste medemens of is de gewijde omgeving van het kerkgebouw een gelegenheid voor stilte en bezinning.

Via de website kerkomroep.nl was het tevens binnenkort mogelijk om de wekelijkse Zeeuwse eucharistieviering bij te wonen. Vanaf woensdag 8 april is deze mogelijk verruimd via www.kerkdienstgemist.nl

Met het paasfeest in het vooruitzicht hebben pastoor Fons van Hees en pastoraal werkster Alida van Veldhoven het initiatief genomen om in de H. Maria Magdalenakerk te Goes deze vieringen online voor het publiek aan te bieden. Na het invullen van de plaatsnaam (Goes) en kerk (H. Maria Magdalenakerk) op deze website is het voor iedereen mogelijk om bijvoorbeeld de belangrijke vieringen op Witte Donderdag en Goede vrijdag en de Paaswake, op resp. 9, 10 en 11 april, in beeld en geluid mee te maken, telkens om 19.00 uur.

De eerste kerkdienst die via kerkomroep.nl kon worden gestreamd was de eucharistieviering op Palmzondag 5 april a.s. vanaf 11.00 uur. Zolang de R.K. kerken in Zeeland boven de Schelde gesloten zijn vanwege de coronacrisis zal deze mogelijkheid van het gezamenlijk vieren van de eucharistie in dit deel van Zeeland op deze manier mogelijk blijven.

Bron: Pastores-team H. Pater Damiaanparochie

Vorig artikelKinderen kerkbetrokken houden
Volgend artikelPaasbrief bisschop Liessen