Communie- en vormselvoorbereiding gaan NIET door!

 

Beste ouders,

U heeft dit jaar een kind opgegeven voor de 1e H. Communie of voor het H. Vormsel. Alle parochiekernen waren al enthousiast gestart met de communievoorbereiding, we hebben elkaar gezien op de ouderavond en de communicantjes hebben al één of meerdere bijeenkomsten gehad. De vormelingen moesten nog starten. In de H. Maria Parochie Walcheren was net een ouderavond geweest en in de H. Damiaanparochie waren we nog in de opstartfase van de vormselvoorbereiding. Helaas hebben we al deze activiteiten stil moeten leggen. Ook de Communie- en Vormselvieringen gaan dit jaar niet door. U heeft misschien al bericht gekregen via onze werkgroepen communie- en vormselvoorbereiding, maar we willen dat graag nogmaals bevestigen met deze brief.

We leven sinds een paar weken in een verwarrende tijd door de “de coronacrisis”. Berichten over maatregelen buitelen over elkaar heen.  Iedereen wordt erdoor geraakt. Heb U dat ook?…Soms heb je het gevoel dat je wereld zo klein is, maar op dit moment lijkt het dat je je met iedereen verbonden voelt en zij ook met jou. Hoe is het met die…en met die…? Dat loop je je heel de dag af te vragen. We appen of bellen met familieleden die alleen of verder weg wonen, familie die in het verpleeghuis woont, vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen, collega’s, vrienden. Heel bijzonder eigenlijk,  maar ook spannend want tussen al die mensen, zitten heel wat mensen die kwetsbaar zijn, vanwege gezondheid, gezinssituatie, werksituatie…. Soms is het een heerlijk gevoel dat overal een rem op staat, eindelijk tijd om…..en tegelijk loopt je hoofd over want achter onze voordeuren houden we nog steeds heel veel bordjes in de lucht…of je bent juist veel weg, omdat je in de zorg werkt, bij een supermarkt of een andere vitale sector. En dan ben je zomaar opeens ook nog onderwijsassistent voor je kinderen en speelkameraadje…. Omdat je niet wil dat de wereld van je kinderen net zo onduidelijk wordt als die van jou…

We leven met U mee, het treft ons allemaal. Het pastoresteam zit voor u klaar als u behoefte heeft aan een gesprek of geestelijke bijstand. U mag ons altijd bellen of mailen. En, onze kerken zijn ook nu soms open, om een kaarsje aan te steken of voor stil gebed. Voor actuele informatie verwijzen we naar  onze websites en de nieuwsbrieven (de Damiaanparochie heeft ook een facebookpagina) We streven ernaar om u voor de schoolvakantie te informeren hoe en wanneer we de communie- en vormselvoorbereiding weer starten. We willen u veel gezondheid toewensen en hopen u na de coronacrisis weer te ontmoeten op een van onze ouderavonden voor communie en vormsel of in de kerk.

Met hartelijke groet,

Alida van Veldhoven en Ria Mangnus, Pastoraal Werkster
Alle communie- en vormselwerkgroepen.

Vorig artikelVrijdag 27 maart Gelegenheid tot Aanbidding en gebed
Volgend artikelOverweging 5e zondag van de Veertigdagentijd