BIJBELINSPIRATIE

BIJBEL-INSPIRATIE TIJDENS VAKANTIE

Met de wervende tekst ’14 dagen inspiratie tijdens je vakantie’ heeft het Nederlands Bijbelgenootschap een mailinglijst bedacht waarmee je tijdens je vakantie iedere dag een bijbeltekst krijgt toegestuurd. Op die manier hoopt de stichting de lezers in hun vakantie van een afstandje naar hun leven te laten kijken.

Het vakantieleesrooster is enkel bedoeld als handreiking en beslist geen dwangmiddel. Ook bijbelteksten kunnen rust uitstralen. Denk maar eens aan psalm 23, waarin David rust in groene weiden.

Het woord ‘vakantie’ komt in de Bijbel niet voor. Rust na gedane arbeid wel, want in een zevendaagse ritme passen rustmomenten. Voor de gewone man was vakantie onbetaalbaar en pure luxe. Reizen deed je puur om geld te verdienen; handelaren trokken door alle streken en predikers verkondigden overal hun geloof.

Iedereen die belangstelling heeft voor bijbelverhalen kan de website raadplegen. Je hoeft echt geen bijbelfanaat te zijn om zo op afstand naar jezelf te kijken en je af te vragen wat echt belangrijk is.

(bron: Trouw, vrijdag 7 juli/Antal Crielaard)

Vorig artikelKRING- EN GEZINSVIERINGEN
Volgend artikelZeeuws pleidooi basisinkomen