Zorg en Barmhartigheid

Damiaan viering 2019

Onder het thema ‘Zorg en Barmhartigheid’ houdt de parochie van de heilige Pater Damiaan haar jaarlijkse viering ter ere van haar beschermheilige. Deze viering wordt dit jaar gehouden in de kerk van de H. Blasius te Heinkenszand op zondag 13 oktober, aanvang 10.00 uur.

Het thema sluit perfect aan bij de zorg en barmhartigheid die pater Damiaan kenmerkten, die in zijn niet aflatende zorg voor de lepralijders op het eiland Molokai zelf in 1884 aan lepra overleed. Hij geldt in onze huidige tijd tevens als beschermheilige van aidspatiënten.
Passend staat in de viering in oktober (Mariamaand) ook Maria centraal die voor velen geldt als toonbeeld van zorg.
Voor de viering worden alle Damiaan-parochianen van harte uitgenodigd.
Ook de kinderen nodigen we uit voor deelname aan een rond het thema opgezette kindernevendienst.
Pastoor Fons van Hees zal in de viering voorgaan geassisteerd door de collega pastoraal werkers Wiel Hacking, Ria Mangnus en Alida van Veldhoven.
Kinderkoor Young Spirit en de dameskoren van de h. Blasius te Heinkenszand en van Pius X uit Ovezande verzorgen de zang.
Na afloop van de viering is eenieder welkom voor koffie/ thee met een ‘Blasius’-verrassing.

Ook de collecte in de viering sluit aan bij het thema. De opbrengst komt ten goede aan de zorg voor aidsweeskinderen.  Evenals de melaatsen uit de tijd van Damiaan zien ook zij zich in vele landen te vaak geplaatst buiten de samenleving en verdienen zo onze zorg en aandacht.

Samen kunnen we zorgen voor een inspirerende viering.

Ter afsluiting wordt op 15 oktober om 19.30 uur een film vertoond over het leven van Damiaan in de pastorie, kerkdreef 4 Heinkenszand.