Wereldmaaltijd voor Vastenactie

Op woensdag 22 maart 2017 waren in Heinkenszand tien mensen aanwezig bij de Wereldmaaltijd, die werd gehouden in het kader van de Vastenactie. Bij een wereldmaaltijd wordt de hoeveelheid voedsel gebruikt die iedere wereldburger zou nuttigen als alle voedsel op aarde gelijk verdeeld zou worden. Het menu bestond uit een eenvoudige, maar heel smakelijke linzensoep, waarbij brood werd gegeten, en yoghurt met appel, muesli en honing als toetje.

Tijdens de maaltijd werd gekeken naar de campagnefilm van Vastenactie Nederland over het project ‘Eilanden van hoop‘ in El Salvador. Gevraagd naar wat de kijkers aan positiefs hadden gezien in de video, werd onder ander opgemerkt: ‘De blijdschap en de hoop die deze mensen uitstralen’, ‘Dat veranderingen klein zijn, maar wel belangrijk voor de mensen in het land’ en ‘Hoe bijzonder het is dat een jonge man met steun van het Jeugdhuis toch naar de universiteit kan gaan.’

Voor deelname aan de maaltijd werd een bijdrage gevraagd van € 5.00. Meer mocht ook, en dat werd royaal gedaan. De opbrengst gaat naar het project in El Salvador.

Vorig artikelCARITAS VASTENAKTIE 2017
Volgend artikelLANG VERHAAL KORT