‘t Gilde

 

‘t Gilde de Bevelanden begint voorjaar 2017 met ‘POWER’

 

In maart start Stichting ‘t Gilde de Bevelanden met een nieuw project: ‘POWER, veerkracht op leeftijd’. POWER is een project voor senioren die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en zinvolle activiteiten.

 

Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het behouden en versterken van veerkracht en zelfstandigheid. Ouder worden betekent vaak meer vrije tijd en meer ruimte voor onszelf. We zien kansen, uitdagingen en mogelijk ook beperkingen. Voor het ouder worden zijn geen algemene regels. Wel enkele gemeenschappelijke vragen: Wat wil ik? Wat kan ik? Met wie voel ik me verbonden? Wat geeft mij energie? Waarvoor ga ik me inzetten? Deze vragen komen bijvoorbeeld aan de orde als er op het werk van alles gaat veranderen of als er in ons privéleven een nieuwe situatie ontstaat. Je kunt jezelf deze vragen stellen rond je 55ste of 65ste, maar evengoed op je 70ste of 80ste.

 

Inspiratieworkshops en POWER-kringen

POWER begint met een reeks van vijf workshops. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek over hoe zij in het leven staan en waar hun interesses en behoeften liggen. De workshops worden begeleid door enthousiaste, geschoolde vrijwilligers van het Gilde. Zij reiken de deelnemers boeiende en inspirerende thema’s aan. Deze hebben betrekking op vijf levensdomeinen: lichaam & geest; sociale contacten; materiële situatie; arbeid & activiteiten; inspiratie & zingeving. Elke deelnemer werkt vanuit de eigen omstandigheden aan zijn of haar eigen plannen voor de toekomst.

Voor wie dat wil, zijn de workshops de opstap naar een POWER-kring. Dat is een kleine groep, die in eigen beheer activiteiten opzet. POWER-kringen kunnen zich bijvoorbeeld verder verdiepen in een onderwerp dat tijdens de workshops aan de orde is geweest of zich buigen over een actueel lokaal of regionaal thema. Anderen willen misschien de mogelijkheden van vrijwilligerswerk onderzoeken. Of gewoon bij elkaar blijven komen voor de gezelligheid. POWER-kringen kunnen gedurende een half jaar gebruik maken van een coach en gaan daarna zelfstandig verder.

 

De workshops zijn op vijf dinsdagochtenden van 09.30 tot 12.00 uur. Op 7, 14, 21, 28 maart en op 4 april. De kosten zijn € 50,00 per persoon, inclusief materiaal en koffie/thee.  Aanmelding kan via power55@gildedebevelanden.nl. Contactpersoon voor nadere informatie is: Chris Otto, tel. 06-14 62 91 87/Rien Freriks, tel. 0113-227840.

Vorig artikelAFVALLEN
Volgend artikelSTILLE OMGANG 2017