Oecumenische viering Hemelvaart Heinkenszand

Het is een mooie traditie van vele jaren om in de Zak van Zuid Beveland op Hemelvaartsdag een oecumenische viering te houden. Dit jaar gebeurde dat vanuit de katholieke Blasiuskerk in Heinkenszand. De viering was voorbereid door vertegenwoordigers van de protestantse gemeenten van Driewegen, Ellewoutsdijk en Ovezande, van Borssele, Lewedorp en ’s-Heer Arendskerke, en van Heinkenszand, alsmede door vertegenwoordigers van de katholieke kerken in Heinkenszand, Kwadendamme en Ovezande.

Voorafgaand aan de viering is er traditiegetrouw een wandeling in de omgeving van de kerk waar de viering gehouden wordt. Onderweg worden bloemen geplukt (veel fluitenkruid), die een goed zichtbare plaats krijgen tijdens de viering.

Het samenvallen van Hemelvaart en Bevrijdingsdag heeft tijdens de voorbereiding ertoe geleid, dat gekozen werd voor het thema ‘Vertrokken’. Dat werd in de verkondiging door ds Philip van Wijk in pakkende en duidelijke woorden geformuleerd. De verkondiging is nog eens na te lezen via deze link. Medevoorganger was pastor Wiel Hacking. De orgelbegeleiding werd verzorgd door Ab Faasse.

De foto’s geven een indruk van de mooie wandeling en de inspirerende viering.

Vorig artikelDIENSTEN IN DE KRAAYERT
Volgend artikelHoe gaat dat zoeken en vinden van God?