Schatgravers gevonden!

Zaterdag 1 juli was het dan zo ver, om 8.30 uur verzamelden 19 kinderen en 8 volwassenen uit heel de Pater Damiaan Parochie en zelfs 1 deelnemer uit de Maria Parochie zich bij de Mac in Goes.

De bus stond klaar en na een gezellige rit zagen we de Basiliek van Oudenbosch al tussen de bossen verschijnen.

We werden feestelijk welkom geheten samen met zeker 120 andere kinderen en begeleiding.

De fanfare speelde en met z’n allen op plein zongen we binnen de kortste keren het lied van de dag

“Hé makker! Wat zoek je in die akker?

Daarna gingen we genieten van het theaterstuk “Op avontuur met Henkie en Mathijs”

Waar handpop Henkie op zoek was naar vriendschap, vertrouwen en natuurlijk naar een SCHAT.

Met de nodige hulp uit het publiek en vele ondeugende grapjes kwamen we er wel achter dat de grootste schat, de bijbel is, met alle verhalen over God en Jezus en dat de dingen zoals vriendschap, liefde en vertrouwen parels zijn op onze weg.

Nu was het tijd om lekker te gaan knutselen, In de nabijgelegen school versierden we onze eigen schatkistje met de vrolijkste kleuren en mooie stickers.

Na het opeten van de door ons zelf meegebrachte lunch, mochten we op pad voor de pareljacht.

Aangekomen bij een prachtig park werden we op gewacht door 2 duistere wachters, we waren meteen op onze hoede……… Ze vroegen ons om naar parels te zoeken en als we die zouden vinden of we ze dan bij hen wilden afgeven…………………vreemde zaak!

In het park kwamen we allerlei figuren tegen, een zieke vrouw, een gevangene, een eenzame vrouw, een zoekende man, een man die hulp nodig had en van al deze mensen ontvingen wij een parel als we ze hielpen of naar ze luisterden. De wachters doken overal op in het park, ze hielden ons in de gaten!! Ze vroegen ons steeds of we al parels hadden gevonden en of we die wilden ruilen voor een grote zwarte parel, waarmee we magische dingen zouden kunnen doen. Maar daar trapten wij niet in!

We waren met onze gekregen parels heelhuids uit het park gekomen.

Terug in de Basiliek werden de parels van alle kinderen in het water van het doopvont gelegd, want wij zijn als kinderen, parels in Gods hand en al waar die parels symbolisch voor stonden zijn geschenken/ schatten voor ons allemaal!

We sloten deze dag af met een feestelijke eucharistieviering waarin de Bisschop voor ging.

Moe maar nagenietend van dit leuke Geloofsfeest, stapten wij weer in de bus terug naar Goes, waar de ouders al op hun kinderen stonden te wachten.

Met z’n allen smullend van een ijsje bij de Mac hebben we terugkijkend op deze dag ervaren dat het de moeite waard is om elkaar te ontmoeten, samen op te trekken en samen te vieren!

Charlotte den Toonder

Vorig artikelGELOOFSFEEST voor kinderen
Volgend artikelbijeenkomsten 7e hemel pastorie Heinkenszand