Kinderboeken

Hoe vaak hoor je niet dat ‘bidden’ iets is uit voorbije jaren? Dit boek pakt het op een heel eigen wijze aan. Gebeden uit de grote godsdiensten. Bidden is geen verloren tijd. Het is stilstaan bij het leven van elke dag. Je verhaal vertellen in enkele woorden. Eventjes je hart luchten bij God. Dit boek helpt kinderen om spontaan te bidden.

 ‘Naar goede gewoonte’ Bob Rabijns, € 13,50

Kinderen twijfelen over geloof; zeker als ouders/verzorgers daar open over praten of….er het zwijgen over toedoen. Hoe ga je op deze manier van praten of zwijgen in?

Het werk van Rita Verschuur (Tornqvist) is veel geprezen om de stijl, de zorgvuldig gekozen woorden en de humor. Rita beschouwt zichzelf als heiden, maar moet een jaar lang elke zondag naar de jeugdkapel. Het staat haar zo tegen dat ze af en toe spijbelt. Ze is echter bezeten van de kinderbijbel en wil van haar vriendje precies weten hoe het toegaat in zijn kerk, met dat biechten en zo. Ondertussen piekert ze zoveel dat ze in de knoop raakt met God, hoewel ze niet gelooft.

Rita Verschuur (Torqvist) ‘Moeder en God en ik’   € 13,95

Ook voor jonge kinderen is er volop leesvoer dat niet enkel vult, maar ook voedt op godsdienstig terrein. Dit boek is uitermate geschikt als rouwverwerking.

Een klein verhaal over grote kindervragen.Pip stelt graag vragen over de belangrijke dingen in het leven. Over God en over de hemel. Soms luistert Pip naar de antwoorden van zijn moeder, maar meestal bedenkt hij ze gewoon zelf!Een ontroerend boekje over grote kindervragen.’Mama, is de hemel onzichtbaar?’ vroeg Pip. Maar voor mama iets kon zeggen, zei Pip: ‘Ik denk dat de hemel verstopt is achter de dingen die we kunnen zien. Misschien kunnen we soms, als we héél goed kijken, de hemel er een beetje doorheen zien.

 

Elizabeth Liddle, ‘Pip en het randje van de hemel’   € 8,50.

 

 

 

 

 

Vorig artikelSchuld Hulp Verlening
Volgend artikelDe aarde, ons gemeenschappelijke huis