Jongerenbedevaart naar Rome

De Nederlandse bisschoppen nodigen jongeren van 18 t/m 28 jaar uit om de stad Rome te bezoeken en met elkaar op weg te gaan in een bedevaart van 26 april t/m 2 mei 2020.
Omdat het niet altijd eenvoudig is om je roeping te onderscheiden en de goede koers te kiezen in je leven vraagt de paus om een vernieuwd commitment van de kant van de hele kerk – priesters, religieuzen, pastoraal werkers en opleiders – op het terrein van jongerenwerk en roepingen werk. Met deze landelijke reis willen we hier als Nederlandse kerk mede invulling aan geven.

Praktische gegevens:
Organisatie: Jong Katholiek en Huis voor de Pelgrim
Contactgegevens: Huis voor de Pelgrim, E info@huisvoordepelgrim.nl, T 043-3215715
Maximaal aantal deelnemers: 100 jongeren tussen de 18 t/m 28 jaar
Prijs: € 450,- (naar schatting)

Programma bedevaart:
Zondag 26 april vertrek per vliegtuig. Deze bedevaart is een reis naar Rome, naar de graven van de apostelen Petrus en Paulus. Tijdens de bedevaart wordt elke dag de eucharistie gevierd op een bijzondere plaats, waaronder in de St. Pieter en in de oudste Mariakerk van het Westen, de Santa Maria Maggiore. Uiteraard is er ook de audiëntie met de Paus op het St. Pietersplein.
De deelnemers logeren in de jeugdherberg van de paters Teatijnen in het centrum van Rome, naast de grote Basiliek van St. Andreas. Verreweg het meeste in Rome zal te voet of met het openbaar vervoer worden gedaan, Een goede conditie en goed kunnen lopen is daarom een vereiste, mede vanwege het ‘stevige’ programma en de vele indrukken die opgedaan worden.
Op zaterdag 2 mei reizen de deelnemers per vliegtuig terug naar Nederland.

Vorig artikelVoortgang Parochieplan Boven de Schelde
Volgend artikelPastoraal Centrum dicht