Info-avond Alphacursus

Uitnodiging

Het pastoraal team nodigt u graag uit voor de informatieavond op maandag 10 februari in de Maria Magdalenazaal te Goes.
Binnenkort starten we in Goes met een Alphacursus. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen. En praat met andere deelnemers over de zin van het leven en over ons geloof. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer, wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alphacursus.

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het katholiek geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Opzet
De eerste Alpha-cursus bestaat uit negen bijeenkomsten, ieder met een vaste indeling: een gezamenlijke maaltijd, een inleiding en een aansluitend gesprek in een groep van ongeveer acht personen. Per groep is er een gespreksleider aanwezig, Na de vierde bijeenkomst wordt een cursusdag georganiseerd. De cursus wordt georganiseerd vanuit Goes. De cursusdag vindt plaats in Zierikzee.

Inhoud
De inleidingen zullen worden verzorgd door leden van het pastoraal team en door gastsprekers uit de parochie. In de inleidingen en de groepsgesprekken komen vragen ter sprake als: wie is Jezus voor jou, hoe kun je geloven, bidden waarom en hoe, hoe leidt God ons, en wat doet de heilige Geest met ons? Tijdens de bijeenkomsten komt het luisteren naar elkaars geloofsbeleving op de eerste plaats.

Meer informatie:

Praktisch
De Alpha-informatie avond wordt gehouden op maandagavond 10 februari om 19.30 uur in de Maria Magdalenazaal te Goes. De zaal is te bereiken via de kerkingang. De bijeenkomst eindigt rond 21.40 uur.
Er is tevens een informatie avond op dinsdagavond 18 februari om 19.30 uur in de pastorie te Vlissingen, Singel 106, De bijeenkomst eindigt rond 21.40 uur.
Opgeven kan per mail naar: pastorteam@zeelandnet.nl
of bel tijdens kantooruren – dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur – met het pastoraal centrum in Goes: 0113 -218610 en vraag naar Alphabijeenkomsten.