Afrikadienst in Haamstede

Op zondag 2 juni komt het beroemde Afrika-Engakoor weer naar Haamstede.

Voor de vierde keer wordt in de O.L.Vrouwe op Zee kerk weer een speciale Eucharistieviering gehouden ten bate van de aidsweeskinderen van het Palabanakinderdorp in Zambia met Pastoor van Hees als voorganger.
Het dorp werd in 2005 opgericht door aidsactiviste van het eerste uur Pola van der Donck. De kinderen van het Palabanakinderdorp worden inmiddels ouder, de meeste van hen zijn bezig met een opleiding of studie om op eigen benen te kunnen gaan staan.

Na jaren van beschermd wonen breekt nu de tijd aan om de wijde wereld te gaan verkennen en het kinderdorp te verlaten. Het dorp wordt volledig omgevormd tot een modern werk- en leercentrum voor de weeskinderen en de mensen uit de omliggende omgeving. Dit gaat ongeveer een jaar duren.

Inmiddels zijn de meeste kinderen ondergebracht in internaten en bij speciale families die hen op dit nieuwe traject begeleiden. Natuurlijk blijft de Pola van der Donckstichting hen op alle fronten steunen en is ook de steun van alle donateurs nog steeds heel hard nodig!

Het Africa-Engakoor zal ook deze keer alle harten verwarmen met hun prachtige traditionele muziek en zang. Zoals gewoonlijk begint de dienst om 11.00 u en het is verstandig om wat vroeger aanwezig te zijn om vanaf een mooie plaats in de kerk te kunnen genieten van alles wat zij U bieden.

Meer info: Anne Martens – tel. 0111-651859.
Email: anne.martens@kpnplanet.nl

Vorig artikelGedurfd
Volgend artikelWegdromen met Jozef