Actie Kerkbalans start campagne 2018: Facebook live uitzending

Actie Kerkbalans, de grootste fondsenwervende actie in Nederland, gaat op zaterdag 20 januari met een spectaculaire live uitzending via Facebook en YouTube landelijk van start vanuit de Pauluskerk in Baarn. De meer dan een uur durende uitzending wordt gepresenteerd door Leo Fijen en (foto) Joanne Bijleveld. Zij maken in een afwisselend programma de winnaars van de eerste Nationale Fotowedstrijd ‘Jouw Kerk in Beeld’ bekend.

Meer dan 2000 kerken in Nederland gaan op zaterdag 20 januari van start met hun lokale Actie Kerkbalans, waarbij ze hun leden vragen om een bijdrage voor de kerk. Deze bijdragen zijn onmisbaar om lokale parochies en gemeenten van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk in stand te houden. Vele van deze kerken trappen de campagne af door de klok te luiden om 13.00 uur of door op een andere manier rond dat tijdstip een startmoment te organiseren.

Verrassend en beeldbepalend
In de live uitzending wordt contact gelegd met verschillende kerken door heel Nederland om zo alle organiserende en onmisbare vrijwilligers te laten ervaren dat iedereen samen in actie komt voor Kerkbalans. Spannend wordt ook de bekendmaking van de winnaars van de Nationale Fotowedstrijd ‘Jouw Kerk in Beeld’ die dit jaar voor de eerste keer werd georganiseerd. Dit gebeurt op een verrassende en beeldbepalende manier die op zich ook weer mooie foto’s op zou kunnen leveren…

Juryvoorzitter Ramon Mangold zal in drie leeftijdscategorieën namens de jury de winnende foto’s presenteren. Via Facebook kiest het publiek verder bovendien de publiekswinnaar. De foto met de meeste likes sleept deze prijs nog tijdens de uitzending definitief in de wacht.

De uitzending begint om 12.15 uur en is te zien via:
Het Facebookaccount van Actie Kerkbalans
Het YouTubeaccount van Actie Kerkbalans

Vorig artikelRouwadvertentie pastor Bernard van Lamoen
Volgend artikelVerenigd in gebed voor de vrede