Lief en Leed Parochiekern Schouwen-Duiveland

In memoriam Jan Rentmeester

Op 12 mei 2021 is Jan Rentmeester overleden. Hij mocht 88 jaar oud worden.

Kort hiervoor was zijn echtgenote Corrie Rentmeester-de Jonge overleden.

Jarenlang heeft Jan zich ingezet op tal van terreinen binnen onze parochie.

Hij was een van de drijvende krachten bij het onderhouden van onze begraafplaats St. Barbara en hielp jarenlang bij het opbouwen en afbreken van de kerststal in onze kerk. Samen met Corrie bracht hij bij diverse adressen het Parochienieuws aan huis. Zij waren hele trouwe kerkgangers, die ook graag te gast waren in ons parochiecentrum.

In het najaar mocht hij voor al deze verdiensten nog de Willibrordmedaille in ontvangst nemen.

Zowel aan Jan als Corrie bewaren we mooie herinneringen.

Erik Steegmans

In Memoriam Martina van de Waart-Van de Guchte.

Op 6 mei 2021 is Martina van de Waart van de Guchte in haar woning aan de Raamstraat rustig en in bijzijn van haar kinderen overleden. Op 14 mei hebben kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Martina begraven bij haar man op het RK kerkhof St Barbara te Zierikzee. Martina is geboren in Heinkenszand op
2 maart 1915. Daar bracht ze haar jeugd door en trouwde in 1946 met Pieter van de Waart. Martine kwam met haar man Pieter van de Waart en hun 8 kinderen in 1963 van Zuid-Beveland naar Schouwen-Duiveland om te wonen en te werken op de boerderij in Sirjansland. Het gezin was sindsdien betrokken bij de parochie. In 1982 moest ze na een noodlottig ongeval haar man Pieter missen. Dat was een ingrijpende gebeurtenis in haar leven maar ze herpakte zich en woonde daarna 39 jaar in haar woning aan de Raamstraat te Zierikzee. Haar gezin en haar geloof waren belangrijke ankers in haar leven. Ze werd 106 jaar oud en tot kort voor haar overlijden gezond van lichaam en geest. Martine was bovenal een liefdevolle vrouw, moeder en oma. Ook haar familie, vrienden en kennissen zullen zich Martina herinneren als een bijzonder mens die voor een ieder aandacht had. Haar positieve levenshouding en haar lach blijven in onze herinnering.