Lief en Leed Parochiekern Ovezande

Overleden

Op 25 november, vijf dagen na zijn tachtigste verjaardag, overleed Jacob Adriaan Rentmeester. Hij werd geboren in Ovezande als oudste in een gezin van zeven kinderen. Aanvankelijk landwerker, ontplooide hij zich later als machinist op bulldozers en kranen. Hij trouwde met Els de Haas, een meisje uit Vught. Ze kregen een dochter en een zoon, en later twee kleinzoons. Uiteindelijk gingen ze wonen in het ouderlijk huis aan de Plataanweg. Jaap stond ook bekend om zijn behulpzaamheid, humor en prachtige verhalen. Maar hij was voor zichzelf soms hard, had een hekel aan uiterlijk vertoon en een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Hij hechtte belang aan het geloof en bezocht de kerk regelmatig. Wij vierden zijn uitvaart in de kerk van Ovezande op 30 november 2022, waarna de crematie in besloten kring plaatsvond.

Vorig artikelLief en Leed Parochiekern ‘s Heerenhoek
Volgend artikelLief en Leed Parochiekern Lewedorp