Lief en Leed Parochiekern Ovezande

Overleden

Huib Rijk is op 22 juni gestorven. Hij was de echtgenoot van Betsie de Jonge, en de vader van twee zonen. Hij werd in 1931 in Platschorre bij Oudelande geboren, en heeft daar vrijwel altijd gewoond. Na de landbouwschool kwam hij in het bedrijf van zijn ouders, en maakte er met zijn broer Jan een fruitbedrijf van. Zijn grootste voldoening vond hij in zijn werk, maar hij ging ook graag kaarten en ‘s zondags naar de kerk. De laatste jaren gingen zijn krachten achteruit. Na een verblijf in een zorgcentrum kon de familie thuis afscheid van hem nemen. De uitvaartdienst vond plaats in de kerk van Ovezande, waar hij ook op de begraafplaats begraven is.

Maria Cornelia Vermuë, echtgenote van Martien Goense, overleed op 4 juli thuis bij haar dochter Jeanet op Ovezande. Ze was 82 jaar oud. Ze was in een boerengezin te ‘s-Gravenpolder opgegroeid, en door haar huwelijk eerst naar de Blauwe Hoeve, en later naar de Nieuwstraat te Ovezande gekomen. Zij kregen twee kinderen. Marietje was goedlachs en gastvrij. Het plotselinge overlijden van hun zoon Jan in 1991 was een zware slag voor beiden. Zij verwerkte dit door er veel over te praten. In juni bleek ze een slopende ziekte te hebben. Ze ontving het sacrament van de zieken. De uitvaart vond plaats in de parochiekerk van Ovezande, gevolgd door de crematie.

Korte tijd later overleed ook haar man, Martinus Goense, op 20 augustus in de leeftijd van 84 jaar. Hij groeide op in een boerengezin te Ovezande, omgeven door polders en boomgaarden. Hij werd landbouwer en werkte later ook in de fruitteelt. Hij was geen prater, maar wel vol belangstelling voor zijn kinderen en de gemeenschap. Martien heeft in de fanfare gezeten, en keek graag naar sport. De laatste zes jaar kon hij niet meer thuis blijven wonen. Na het overlijden van Marietje werd hij onrustig, tot hij algauw overleed. De uitvaartdienst vond op 25 augustus in de kerk plaats, waarna hij gecremeerd werd.