Lief en Leed Parochiekern Ovezande

Overleden

Catrien Riijk-Vermue is op 5 juli overleden. Ze was in 1931 op een boerderij te ’s-Heer Arendskerke geboren. Op 28-jarige leeftijd trouwde ze met Jan Rijk. Samen bouwden ze een fruitteeltbedrijf in Platschorre op. Ze kregen vier kinderen en negen kleinkinderen. Na dertig jaar op het bedrijf verhuisden ze naar Ovezande. Eenmaal weduwe kon ze uiteindelijk niet zelfstandig blijven wonen. Haar laatste jaren bracht ze blijmoedig in woonzorgcentrum NieuwSande door. Na de uitvaartdienst in de kerk te Ovezande werd Catrien op 11 juli op de begraafplaats begraven.

Cornelia Pieternella Buijse was 93 toen ze op 16 juli na een kort verblijf in Ter Weel te Goes overleed. Ze was opgegroeid in Lewedorp. Als kind maakte ze de oorlog mee, waar ze later regelmatig over vertelde. Ze was nauw betrokken bij de vijf kinderen van haar broer, voor wie ze Tante Corrie was. Ze heeft tientallen jaren bij warenhuis Vroom & Dreesmann gewerkt. Na haar pensioen ging ze graag fietsen, reizen en fotograferen. Ze was actief als vrijwilligster bij de kerkdiensten in De Kraaijert. Toen haar gezondheid afnam, kreeg ze een plekje in een verzorgingstehuis in Goes. Na de uitvaartdienst in de kerk te Ovezande heeft de begrafenis op 19 juli plaatsgevonden op de R.K. begraafplaats te Lewedorp.

Op twee dagen voor zijn 89e verjaardag stierf Ambrosius Marinus Spielier op 28 juli. Zijn werkzame leven lang runde hij samen met zijn broer en zuster een fruitteeltbedrijf aan de Plataanweg. In 2009 (hij was toen 75) stopte hij met het bedrijf, en kocht een woning aan de Oud Ovezandseweg. Daar had hij zijn eigen biljarttafel, en in de achtertuin nog steeds een paar fruitbomen. Broos bezat een flinke mate van humor, maar kon plotseling ook heel geëmotioneerd raken. Toen hij steeds meer zorg nodig had, is hij naar NieuwSande verhuisd. Na de uitvaartdienst in de kerk heeft de begrafenis op 1 augustus plaatsgevonden op de begraafplaats te Ovezande.

Vorig artikelLief en Leed Parochiekern ‘s Heerenhoek
Volgend artikelLief en Leed Parochiekern Lewedorp