Lief en Leed Parochiekern Ovezande

Overleden

Sophie Elizabeth Boudens is op 23 juni in Vlissingen overleden. Ze was in 1932 te Ovezande geboren, en heeft daar samen met haar broer Willem tot haar zeventigste levensjaar op een kleine boerderij gewoond. Daarna verhuisde ze naar Goes. Ze had ook een zuster Mina die naar Chili geëmigreerd was, en waar ze dikwijls vakantie gehouden heeft. Sophie nam tijd voor gezelligheid en zorg voor anderen. De laatste jaren van haar leven had ze veel ongemak. Annie Joosse en Remy Polfliet uit ‘s-Heer Arendskerke waren onmisbaar voor haar. Na de eucharistieviering in de kerk van Ovezande is ze op het kerkhof aldaar begraven.

Annie Drijdijk, sinds 2001 weduwe van Piet Nagtzaam, is gestorven op 2 september. Ze was 92 jaar oud: geboren te Oudelande, overleden in Goes. Velen herinneren zich hoe ze een winkel dreef aan de Hoofdstraat. Ze laat drie kinderen, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen achter. Zolang ze op Ovezande woonde, bezocht ze trouw de diensten in de kerk. De afscheidsbijeenkomst heeft plaatsgevonden op 7 september in crematorium ‘Het Zeeuwse Land’ in Goes.

Pieter Johannes Rijk is ons ontvallen op 3 oktober. Hij was bijna 64 jaar oud. Hij is geboren en ook gestorven op Ovezande. Hij laat zijn vrouw Karin en twee kinderen achter. Piet heeft gewerkt als elektromonteur. Naast zijn tomeloze inzet voor de kerk, heeft hij zich dienstbaar gemaakt voor Kinderkamp Borsele, dorpshuis ‘Het Trefpunt’ en allerlei activiteiten op het dorp. Na een slopende ziekte is hij thuis overleden. Na de uitvaartdienst op 8 oktober in de kerk waar hij zich zo thuis voelde, heeft de begrafenis op het kerkhof plaatsgevonden.