Lief en Leed Parochiekern Heinkenszand

Overleden:

Op 6 juni is overleden Jo Vermeulen, op de leeftijd van 97 jaar. Jo is in onze kerk gedoopt en heeft haar hele leven in Heinkenszand gewoond. Haar vader verloor ze al op jonge leeftijd, waardoor ze samen met haar moeder opgroeide. Bijna haar hele werkzame leven werkte ze bij de PTT op kantoor. Na het overlijden van haar moeder bleef Jo alleen; ze las veel en was daarmee gelukkig. Dat ze moge rusten in vrede.

Op 20 juni is overleden Joke Priem, op de leeftijd van 80 jaar. Ze groeide op in een gezin van 7 kinderen, waarvan zij de tweede was. Ze had een moeilijke tijd toen haar vader overleed toen ze zelf 19 was, want ze voelde zich medeverantwoordelijk voor het grote gezin. Ze woonde lang in Nijmegen en Grave en kreeg twee kinderen. Na 25 jaar buiten Zeeland te hebben gewoond kwam ze er terug naar Middelburg om weer in de nabijheid van haar familie te komen wonen. In 2012 wilde ze dichter bij haar kinderen gaan wonen en vertrok ze naar Heerenveen, vlakbij haar zoon Patrick en zijn gezin. De laatste jaren nam haar gezondheid af en liet haar geheugen haar steeds meer in de steek. Wel sterk bleven haar herinneringen aan haar jeugd in Heinkenszand, waar ze uiteindelijk terugkeerde.