Lief en Leed Parochiekern Heinkenszand

Overleden:

Op 5 september is overleden Laurentius Janse, echtgenoot van Annie Boone, op de leeftijd van 79 jaar. Lau was de tweede uit een gezin met zeven kinderen. Na de landbouwschool wilde hij graag boer worden, maar dat ging wegens omstandigheden niet door. Wel heeft hij lang in de agrarisch aanverwante sector gewerkt. Uit het huwelijk met Annie werden twee dochters geboren, waar hij erg blij mee was. Toen hij 58 was moest hij wegens ziekte stoppen met werken. Erg trots was hij op zijn 6 kleinkinderen; hij hield er veel van. Lau fietste en wandelde graag door de polders, hoewel dat vanwege zijn ziekte soms moeilijk was. Uiteindelijk resulteerde dat in een verhuizing naar Theresiahof, waar hij liefdevol werd verpleegd en het naar zijn zin had. Hij dacht dat hij nog steeds in zijn vertrouwde Heinkenszand woonde. Uiteindelijk is Lau nog onverwacht in zijn slaap overleden. Moge hij rusten in vrede.

Op 14 september is overleden Rinus Steenbakker, echtgenoot van Jo Menheere, op de leeftijd van 83 jaar.

Op 17 september is overleden Maria Magdalena Emerentiana Warmerdam, op de leeftijd van 73 jaar. Zij is in Kruiningen begraven.

Op 23 september is overleden Jozina van Stee, echtgenote van Pieter Remijn, op de leeftijd van 86 jaar. Als jongste kind van een groot gezin groeide zij op aan de Boerendijk. Op de lagere school al leerde ze Piet kennen, met wie ze bijna 62 jaar getrouwd was. Ze gingen op de Blasiushoeve wonen, eind Dorpsstraat en kregen er 4 kinderen, die liefdevol werden opgevoed. Ze hield veel van haar kleinkinderen en van gezelligheid. Iedereen was welkom en “kom bij” was een bekende uitspraak van haar. Sientje was erg betrokken bij het kerkelijk leven en was vanaf de oprichting lid van het dameskoor. Daarnaast bracht ze vele jaren de communie rond naar mensen die niet meer naar de kerk konden. De laatste maanden ging ze achteruit en toen ze na een opleving weer ziek werd besefte ze dat ze niet meer beter kon worden. Ze zei “het is goed zo”.  Dankbaar kijken we terug op wat ze ons heeft gegeven.

Op 8 oktober is overleden Willemina Steenbakker-van Hooff, weduwe van Adrie Steenbakker, op de leeftijd van 88 jaar.