Lief en Leed Parochiekern Heinkenszand

Overleden:

Op 23 juli is overleden Cornelia de Koster, weduwe van Johannes Simonse, op de leeftijd van 91 jaar. Samen met haar 5 broers en 2 zussen vormde zij een hechte familie. In 1958 trouwde ze met Jan en samen kregen ze drie kinderen. Het was een gelukkige tijd, maar die werd al snel verstoord door ziekte van Jan. Die ziekte bleef een rode draad in het gezin en ze moesten zich daardoor continu aanpassen. Toch kon ze genieten van activiteiten zoals de vrouwenbond, familieweekenden en visites. Dat zoon René in 2007 ongeneselijk ziek werd met als gevolg zijn overlijden, voelde voor haar als een niet te helen wond. In 2014 verhuisde zij, na het overlijden van Jan, naar Dijkstede. Ze was erg gelovig en ging wekelijks naar de kerk. Samen bidden en praten gaf haar kracht. Corrie was zachtaardig, respectvol en bescheiden; een lieve vrouw en goede moeder. We zullen haar missen, maar ze krijgt nu de rust die haar toekomt.

Op 1 augustus is overleden Jacobus Traas, echtgenoot van Jo Westdorp, op de leeftijd van 79 jaar. We herinneren ons Ko, die opgroeide in een groot gezin, als een zorgzame vader voor zijn gezin en sociaal bewogen man. Hij was een aantal jaren nauw betrokken bij onze kerkgemeenschap, waarvoor hij deel uitmaakte van de parochieraad en lector was. Daarnaast vervulde hij ook diverse andere openbare functies. Niet onvermeld mag blijven dat vrijwel iedereen in voetballend Zeeland Ko kende vanwege zijn begenadigde voetbalkwaliteiten. Dat hij moge rusten in vrede.