Correspondentie-adres:subhzandsolod
E: info@blasius.nl
I: www.blasius.nl

Spreekuur:
Iedere donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. U kunt dan terecht met al uw vragen/opmerkingen of voor het maken van afspraken over doop, huwelijk, misintenties en verkoop collectebonnen.

Spoedzaken:
T: 0113-561756 of 06-53165677 (Sjaak Priem)

Inleveren kopij Parochienieuws:
Addie Neelen
Stationsweg 30
Heinkenszand
E: addieneelen@zeelandnet.nl

Financiële gegevens:
Rabobank NL29RABO0128502126
t.n.v. Parochie H. Blasius Heinkenszand

Nieuws uit Parochiekern Heinkenszand

Coronatijd

0
In deze coronatijd ging ik samen met mijn man en zijn familie naar de kerk in Nispen voor een viering voor mijn schoonouders, daar kreeg ik een 40-dagen kalender. Ik bladerde die eens door en vond daarin vele recepten voor soep met daarnaast de reden waarom die soep voor die dag of week was gekozen. Omdat dit een tijd is waarin we elkaar veel minder zien in of buiten de kerk dacht ik dat het misschien wel leuk was om een van die recepten met de bijbehorende teksten in het parochieblad te zetten. Dit is het recept voor Palmzondag. Palmzondag...

Leven

0
Leven als een boom van een mens, met groene takken als armen naar de hemel, reikend naar licht. Met voeten in de aarde, reikend naar water. Mensen zoeken tot in het hart van de stad. Vrede delen, vrede zijn.

Soep van lentegroen

0
Ingrediënten 6 dl. Bouillon 500 g vers lentegroen (spinazie, rucola, kervel) 1 ui, 2 aardappelen, 1 prei 50 g boter Bereiding Snipper de ui, snijd de aardappelen in dobbelstenen, de prei in ringetjes en fruit in boter. Voeg de bouillon toe en laat het geheel in 20 minuten gaar sudderen. Pureer de massa. Blancheer het verse lentegroen 2 minuten in kokend water en pureer het daarna. Roer beide purees door elkaar en maak op smaak af met zout en peper. Je kunt de soep eventueel verdunnen met melk. Breng even aan de kook voor het serveren. Smakelijk eten.

Lief en Leed