Filmavond: Tweede kans

Evenementgegevens

• Datum:

Op donderdag 19 november 2020 is er een filmavond in de Dorpskerk te Heinkenszand. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur, afsluiting 22.00 uur. Na het bekijken van de film is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over het verhaal, waarin de vraag naar een tweede kans centraal staat.
Het initiatief voor deze avond is genomen door de protestantse kerken van Driewegen, Ellewoutsdijk en Ovezande en de katholieke Pater Damiaanparochie. De avond wordt begeleid door ds Jörg Buller en pastor Wiel Hacking.

We gaan kijken naar de film Troubled Water. In de gevangenis bespeelt Jan Thomas Hansen het kerkorgel tijdens de diensten. Wanneer hij vervroegd wordt ontslagen, na een straf van acht jaar wegens veroordeling voor kindermoord, zoekt hij een baan als organist in een Lutherse kerk. Hij gebruikt alleen de naam Thomas, zwijgt over zijn verleden en wordt aangenomen. Er ontwikkelt zich een goede verstandhouding met Anna, de priester van de kerk, die een zoontje heeft uit een eerdere relatie. Jens en Thomas kunnen het goed vinden.
Ondanks enkele minder overtuigende elementen in de film roept het verhaal wel de fundamentele vraag op, of iemand een tweede kans moet krijgen. De film laat verschillende antwoorden zien. Maar uiteindelijk laat Troubled Water het oordeel met betrekking tot een tweede kans over aan de kijker. En misschien is dat oordeel – in de praktische omstandigheden van het leven – wel net zo moeilijk te geven als de de titel van de film doet vermoeden.

In verband met de coronamaatregelen graag aanmelden via E wielhacking@gmail.com of T 06-17598152.