Eerste heilige communie

Eerste heilige Communie

Naarmate kinderen groter worden zijn ze meer in staat om mee te doen met de gebruiken van de katholieke kerk. Zo komen ze in groep 4 van de basisschool op een leeftijd, dat ze kunnen gaan deelnemen aan het sacrament van de eucharistieviering. Door het delen van Brood en Wijn worden ze meer betrokken bij de gemeenschap van Jezus Christus.

De parochiekernen binnen de Pater Damiaanparochie bieden ieder jaar (sommige parochiekernen slechts om het jaar) de mogelijkheid dat kinderen en hun ouders zich voorbereiden op de Eerste Communie. Daarbij wordt veelal gebruik gemaakt van het project Door de poort . Het is een intensieve, maar ook erg kindvriendelijke voorbereiding op de eerste deelname aan de eucharistie. Ook van de ouders wordt gevraagd, dat zij met hun kind werken aan de opdrachtjes, die vanuit het project worden aangeboden. Daarnaast krijgen de ouders (in een aantal parochiekernen) de mogelijkheid om zich persoonlijk meer te verdiepen in de geloofsopvoeding van hun kinderen.

Je kunt je kind tot uiterlijk 8 januari 2018 opgeven bij de contactpersoon van de parochie. Het makkelijkst kan dat via het formulier, dat je vindt onderaan deze pagina. Bij sommige scholen kan het inschrijven ook via de school.

Als je deelneemt aan de jaarlijkse Actie Kerkbalans (parochiebijdrage), kost deelname aan de eerste Communie niets. Als je hieraan niet deelneemt, verwachten wij een bijdrage van je van het minimumbedrag, dat door het Bisdom is voorgeschreven: € 118,00.

Als je vragen hebt kunt je contact opnemen met pastor Jeanine Heezemans: 06 – 44 02 48 41, of jmaheezemans@xs4all.nl

LET OP: tabel geeft 2018 weer

Voornamen voluit *

Gedoopt *
janee

Indien ja, datum van de doop

Doopplaats

Wil de Eerste heilige Communie doen in parochiekern
GoesHansweert's-HeerenhoekHeinkenszandKwadendammeLewedorpOvezandeZierikzee

Adres *

Postcode *

Woonplaats *

Telefoon, vast

Telefoon, mobiel

School *

Naam van de ouder/verzorger, die dit formulier invult *

Ruimte voor opmerkingen

Na het verzenden van dit formulier krijg je een e-mail met alle ingevulde gegevens retour. Als er per abuis iets fout is ingevuld, dan kun je het toegestuurde bericht met de gecorrigeerde gegevens terug zenden.