Vormselproject start 2019

De parochiekern ’s-Heerenhoek  is gevraagd de organisatie op zich te nemen van de toediening van het  heilig vormsel aan de jongeren uit onze H. Pater Damiaanparochie op zaterdag 18 mei om 19.00 uur in onze H. Willibrorduskerk. De kandidaten komen uit de parochiekernen: Heinkenszand, Goes, Lewedorp, Ovezande en ’s-Heerenhoek, maar ook andere belangstellenden kunnen zich aansluiten.

Gelukkig voelen we ons in de voorbereiding gesteund door vrijwilligers uit andere parochiekernen die al vaker met deze materie gewerkt hebben. Ook de inzet van projectmedewerker Jeannette Jongenelen-de Kort kunnen we goed gebruiken.

Op verschillende plaatsen in onze parochie (Lewedorp, Ovezande en ’s-Heerenhoek) worden de jongeren (10-13 jaar) uitgenodigd om bijeen te komen. Aan de hand van het werkboek ‘in vuur en vlam’ worden ze in drie bijeenkomsten en een speciaal vormselweekend in Heinkenszand begeleid in die zoektocht.

De aftrap van het project was op woensdag 20 februari in Lewedorp. Het vormselweekend vindt plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart in de pastorie van Heinkenszand. Ook de vormelingen van Heinkenszand zullen dan aanwezig zijn. Zij volgen dit jaar nog een eigen traject via de begeleiding op school. Met de hulp en samenwerking van ouders/verzorgers en begeleiders moet alles zeker kunnen slagen.

Vormselvoorbereidingsgroep 2019

Charlotte den Toonder, Jeannette Jongenelen-de Kort en Richard Gielens.

Vorig artikelTijden veranderen, maar mensen ook…
Volgend artikelGedurfd