Nieuws uit Parochiekern Schouwen-Duiveland

Sinds 2 ½ jaar bestaat er in het dorp Noordwelle een eigentijdse oecumenische groep, die zich baseert op de eeuwenoude christelijke kloostertraditie. Kloosterwelle is een plek om te oefenen in duurzame spiritualiteit (discipline, toewijding en concentratie), die weerbaar maakt in een drukke samenleving. In Kloosterwelle is er voor iedereen, met of zonder kerkelijke achtergrond, en iedereen is van harte welkom. Wekelijkse vespers Iedere woensdag om 18.00 uur luidt de eeuwenoude Salvatorklok van de Corneliuskerk in Noordwelle. Het is het teken waarop het getijdengebed (vesper) begint. We zitten aan weerskanten in de kloosterbanken van  de kerk. De vesper duurt een half uur....

Taizéviering onder leiding van Marijke van Reenen en Wim Hack op zondag 19 februari in de Corneliuskerk te Noordwelle, aanvang 19.30 uur. Oecumenische Aswoensdagviering  op woensdag 1 maart in de Bethlehemkerk te Scharendijke, aanvang 19.30 uur, Voorganger is Ds. Bertie Boersma en medewerker Neeltje van de Linde.

Op kerstavond vond in de Onze Lieve Vrouwe op Zee kerk de kerstviering plaats. Ondanks de foutieve vermelding was de opkomst groot. Het koor De Westhoekzangers onder leiding van mevrouw Elvira Vos-Simons zorgde voor de muzikale begeleiding. Pastor J. Broeders was onze voorganger. Na het evangelie werd het kindje Jezus in de kribbe gelegd. Een mooie  viering in een stijlvol versierde kerk. Met dank aan pastor Broeders en de Westhoekzangers.
Lief en Leed

Parochiekernsecretariaatzieriksolon
Mosselstraat 4 4301 JN Zierikzee; tel. 0111-417505 Geopend op dinsdag en donderdag van 9.30 – 11.30 uur.

Adres Heilige Willbrorduskerkburghsolo2
Hoge Molenstraat 86, Zierikzee

Adres Onze Lieve Vrouwe op Zee-kerk
Serooskerkseweg 2, Burgh-Haamstede.