Parochiekern GOES

Cornelis Boonman
geboren op 14 juni 1928
overleden op 26 juni 2014
echtgenoot van Neeltje Goense.

Georges Marie Léon Weemaes
geboren op 30 mei1949
overleden op 28 juni 2014.

OPBRENGST CARITAS COLLECTES

5 – 6 april 2014:………………. : € 219,51
Noodopvang De Bevelanden
3 – 4 mei 2014 ………………. : € 209,22
Hospice Het Clarahofje
31 mei – 1 juni 2014…………. : € 120,77
Zondag voor de Diaconie

Hartelijk dank voor uw gulle gaven.
Caritascommissie Goes

‘Zingt voor de Heer’..

Onze parochiekern is rijk met drie kerkkoren, het Herenkoor, Con Amore en L’Esprit;
Ieder met een eigen geschiedenis en een eigen karakter wat de keuze van de liederen en de samenstelling van de leden betreft.
Op 15 mei jl. zaten we bij elkaar – dirigenten, pastores, afgevaardigde van de parochiekern commissie - om samen tot een nieuwe indeling van de drie koren te komen. En dat is goed gelukt. Daar zijn we blij mee. Voortaan zal het herenkoor twee keer per maand de zang in de weekendvieringen verzorgen. In dat weekend zingt het Herenkoor dan zowel op zaterdagavond als op zondagmorgen.
De andere twee weekenden worden verdeeld over de twee andere koren,Con Amore en L’Esprit. Ook zij zullen in het weekend dat zij zijn ingeroosterd zowel op zaterdagavond als op zondagmorgen zingen. We beginnen in september met de nieuwe indeling. In januari 2015 bespreken we hoe een en ander is bevallen.

We opende de avond met woorden van Oosterhuis, bekend van vele liedteksten die ons inspireren
‘elkaar toezingen, ter verantwoording zingen, groot zingen: lang zal hij leven. (..) Elkaar een kleur zingen, doen glanzen en gloeien, elkaar oplichten; iemand open zingen. God open zingen, naar jou toe, buiten zijn oevers. Zingt als rivieren mee voor God: hij leven lang.’

Pastor Jeanine Heezemans

K.V.G. NIEUWS

Als ik dit schrijf moet de vakantie nog beginnen, maar anders krijgt u de informatie niet op tijd. Ik hoop dat u allen kan gaan genieten van de zomer en dat u weer allemaal naar onze middagen en avonden komt. We hebben als bestuur ons best gedaan en weer een gevarieerd programma opgesteld, dat u zal worden aangeboden bij de uitnodiging.
We beginnen met de inloopmiddag op woensdag 3 september om 14.00 uur in de Magdalenazaal. De inloopmiddagen zijn weer iedere 1e en 3e woensdagmiddag van de maand. Alles is mogelijk: knutselen, sjoelen, breien, kaarten of zo maar gezellig een praatje maken bij een kop koffie, de kosten voor de middagen zijn € 1,50 inclusief koffie of thee.
Op 11 september starten we met Het Gilde en gaan we een uitstapje maken naar Pluktuin Hof Hazenberg in Aagtekerke. Je mag daar zelf fruit of bloemen plukken zoveel je wilt, wel afrekenen(!) maar dat spreekt vanzelf.
Vrijdag 19 september is een bijzondere dag, dan hopen we ons 95 jarig bestaan te mogen vieren. Het bestuur heeft besloten om een verrassing aan te bieden aan de leden: hou deze avond vrij en uw uitnodiging goed in de gaten!!!
Donderdagmiddag 9 oktober brengen we een bezoek aan molen de Korenbloem in Goes waar we uitleg krijgen over het werk van de molenaar, daarna vertrekken we naar de Hollandse Hoeve waar we bolussen gaan bakken.
Zoals u ziet hebben we weer leuke dingen bedacht, maar ook lezingen met dia’s, het jaarlijks optreden in de theaterzaal van Emergis, de kerststukjes, muziek en een debat bijwonen, komen aan bod. Wilt u meer over ons weten kijk dan op de website www.vrouwengildegoes.nl of bel voor meer informatie met

Ardi Zweedijk, tel.228099 of Denise Bouman, tel: 322665.

Tot ziens, Dien Janssen.

DRINGENDE OPROEP! Gevraagd:

Mensen met lichtgroene vingers, liefde voor alles groeit en bloeit in de natuur,
die uitdrukking willen geven aan de liturgie d.m.v. bloemen, die willen meewerken op de donderdagmorgen in de kerk.

Op donderdagochtend werkt de bloemengroep voor de liturgieviering van het komende weekend. Wij maken daarnaast ook weleens een liturgisch uitstapje naar een andere belangrijke viering en/of liturgische gebeurtenis, bijvoorbeeld een doordeweekse viering.
Wij hebben informatiemateriaal betreffende gebruik van kleuren, aantallen, betekenis der bloemen en het symboliek gebruik van de heiligen en bijzondere dagen.
Er wordt gewerkt met een budget, vaak echt groen, snoeien ook wel in de tuin of plantsoen en vullen dat aan met ander materiaal in geval van nood of grootschalige activiteiten zoals Kerstmis en Pasen.
Ook luisteren wij naar elkaar, drinken koffie en steken de handen uit de mouwen.
Wie is bereid ons te helpen?

Contact via Anita, tel: 0113-227289 tussen (16.00-17.00 uur),
de dienstdoende koster of het parochiesecretariaat, tel: 0113-216754.

Alvast bedankt.

'CADEAU VAN GOD, JOUW TALENT'

Dat was het thema van de gezinsviering op zondag 29 juni.
In een goede sfeervolle en inspirerende viering met jong en oud kozen kinderen en enkele volwassenen een talent uit of schreven hun talent op, op een 'zonnestraal'; samen vormden die stroken een zon met veelkleurige stralen;
als je laat zien wat je kan, is dat mooi. Je pakt dan als het ware
het cadeau van God, jouw talent, uit. Dat laat je niet ingepakt
staan met een strik erom heen.
En of je nu veel of weinig hebt meegekregen is niet het belangrijkste. Het gaat erom dat je er iets mee doet.
God heeft vertrouwen in ieder van ons, vertelt Jezus in het verhaal
over de talenten, dat we ieder met ons eigen talent, met onze eigen
mogelijkheden kunnen mee werken aan zijn Rijk.
Fijn ook dat de Eerste Communicanten erbij waren.

Pastor Jeanine Heezemans

Bijgewerkt op 27-7-2014