KLOOSTERWELLE, stilte als verademing

Sinds 2 ½ jaar bestaat er in het dorp Noordwelle een eigentijdse oecumenische groep, die zich baseert op de eeuwenoude christelijke kloostertraditie. Kloosterwelle is een plek om te oefenen in duurzame spiritualiteit (discipline, toewijding en concentratie), die weerbaar maakt in een drukke samenleving. In Kloosterwelle is er voor iedereen, met of zonder kerkelijke achtergrond, en iedereen is van harte welkom.

Wekelijkse vespers

Iedere woensdag om 18.00 uur luidt de eeuwenoude Salvatorklok van de Corneliuskerk in Noordwelle. Het is het teken waarop het getijdengebed (vesper) begint. We zitten aan weerskanten in de kloosterbanken van  de kerk. De vesper duurt een half uur. Aansluitend wordt er een heerlijke maaltijd geserveerd, bereid door professionele koks woonachtig op de Dorpsring. Voor deze maaltijden moet men zich via de website www.kloosterwelle.nl aanmelden.

Retraites

Opademen in de stilte. Op 4 woensdagen per jaar, midden in de week, organiseren wij retraitedagen rondom de trits: vieren – eten – wandelen. Door een geordende dagstructuur rust ervaren, via concentratie tot jezelf komen, bezinning te stimuleren omtrent je ziel, de schepping en het gewone leven.  We beginnen om 8 uur ’s morgens en sluiten de retraite om 8 uur ’s avonds weer af. Stilte is naast gesprekken het hoofdelement op deze dagen, die altijd op de eerste woensdag van een nieuw seizoen (maart*, juni, september en december) plaatsvindt.

Tijdens de retraitedagen worden er twee meditatieve wandelingen gehouden in de polders rondom Noordwelle. We wandelen deels in stilte, deels in gesprek met onze naaste. We zien dit wandelen als een fysieke wijze van mediteren. Alle zintuigen komen aan bod, de natuur geeft te genieten en de geest kan ontspannen. Genieten van de weidsheid van het land en het Zeeuwse licht.

Wees welkom en bekijk voor meer informatie onze mooie website www.kloosterwelle.nl waarop ook een psalm te beluisteren is.

*De volgende retraite is op 8 maart i.v.m. Aswoensdag op 1 maart